Strategy. Content. Knowledge.

Communication training

Our consultants are highly skilled at organizing and conducting communication training courses and workshops. A small selection from the offer, which we explain further on this page:

 • Media training
 • Interview training
 • Social media training
 • Writing training
 • Interview training
 • Presentation training

 

We customize all of our training courses, whether you wish to be trained individually or together with your colleagues. The training can be given at your company or in our offices. Contact us via the form to discuss your wishes and the possibilities.*Read our privacy statement

We have trained the following clients (amongst many others):

LFC-Mallinckrodt-1
LFC-Cornerstone-1
bigsight-logo-dark-01
S Heerenloo
Klimmendaal
Batavia
WZH
Moviera
RIBW Overijssel
RIBW Overijssel

Crisistrainingen

Mediatraining

Met onze gepersonaliseerde mediatraining bereiden we uw RvB, uw managementteam en uw locatie- en communicatiemanagers voor op gesprekken met uw stakeholders en op de omgang met de pers. De training stellen we op maat samen; doorgaans bestaat deze uit zowel een theoretisch gedeelte als uit (rollenspel)-oefeningen waarin u leert omgaan met camera’s, microfoons en lastige interviewvragen. Wij verzorgen de training samen met onze door de wol geverfde NOS-cameraman. Aan de mediatraining kunnen tot 8 personen per keer deelnemen

Gatekeeper-training

Niet alleen het management krijgt te maken met crisiscommunicatie. Sterker nog, crisismeldingen komen doorgaans binnen bij de receptie, of bereiken de organisatie via BHV’ers of andere medewerkers. In onze gatekeeper-training laten we deze ‘poortwachters’ en het MT zien wat het effect kan zijn van verkeerd of niet afgehandelde crisismeldingen, en voorzien we hen van de technieken en formulieren om de crisismelding op de juiste manier naar de juiste personen door te zetten. Ook bij deze training zetten we onze cameraman in, om de training zo realistisch mogelijk te maken. Aan de gatekeeper-training kunnen tot 10 personen per keer deelnemen.

Calamiteitentraining

Calamiteitentraining

Een andere belangrijke pijler in onze voorbereiding op een crisis is onze calamiteitentraining. Ook dit concept wordt op maat gemaakt voor uw organisatie. Het doel van de calamiteitentraining is het BHV-team en het crisismanagementteam (CMT) te trainen in al hun taken tijdens een calamiteit en in hun onderlinge samenwerking. De calamiteitentraining bestaat uit drie componenten:

 • BHV
  Deze training gaat verder dan het puur communicatieve. Wij beginnen samen met uw eigen of onze BHV-partner namelijk met een uitgebreid BHV-scenario, waarbij uw organisatie geconfronteerd wordt met bijvoorbeeld een gesimuleerde brand, een ontruiming of slachtofferhulp.
 • Media-aandacht en interviews
  Vervolgens neemt een van de crisisconsultants van Wisse Kommunikatie in samenwerking met zijn NOS-cameraman enkele interviews af naar aanleiding van het voorval, terwijl de andere crisisconsultants uw medewerkers opbellen met vragen namens de dagbladen en actualiteitenrubrieken.
 • Social media
  Ongeveer tegelijkertijd met de interviews barst het los op de sociale media en heeft uw communicatie-afdeling de taak efficiënt te reageren op tweets en posts rond het incident, die de consultants van Wisse Kommunikatie in een afgeschermde omgeving online zetten.

Online- en social-training

NOS.nl kopt: “Een grote ouderenzorgorganisatie in het Oosten van het land heeft volgens de IGJ de zaken zo slecht op orde dat een van haar cliënten deze week overleden is. De man van 85 werd bijna volledig uitgedroogd op zijn kamer gevonden, het personeel dacht dat de cliënt bij zijn zoon op bezoek was. De cliënt is met grote spoed overgebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, waar hij een dag later overleed.”

Als dat bericht nou over uw organisatie geschreven wordt? En als niet alleen de NOS maar ook Nu.nl, de Telegraaf, de regionale media, Facebook, Twitter en Geenstijl u op de korrel nemen, op hun bekende kritische, ongenuanceerde of zelfs vileine manier? Hoe gaat u daar dan mee om?

Met onze nieuwe tool ervaart u het online-medialandschap zoals het daadwerkelijk is, in een levensechte setting. Maar dan ‘for your eyes only’. Lees hier alles over onze nieuwe training.

Social media training
Pers en mediarelaties

Presentatietraining

Als u goed beslagen ten ijs wilt komen bij een presentatie halen we u graag voor onze camera. Onze ervaren interviewers en cameramannen weten ondanks de trainingssetting toch dat beetje druk te creëren waardoor de oefening de realiteit benadert. Na een aantal oefeningen en theoretische gedeelten, staat u vol vertrouwen voor een groep.

Heb jij je verhaal goed voorbereid?

Als dat niet het geval is, biedt een mediatraining de juiste handvatten. Zodat je een antwoord paraat hebt als journalisten of andere geïnteresseerden je er vragen over stellen. En je precies weet wie je als woordvoerder naar voren kunt schuiven!