• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871

Samen met onze partners uit het Worldcom-netwerk verzorgt Wisse Kommunikatie de PR-strategie voor Copernicus in Europa. Door deze samenwerking, waarin wij de Nederlandse markt bedienen, wordt alle pr-content van Copernicus in bijna ieder Europees land verspreid onder relevante journalisten en media.

Copernicus is het Aarde observatieprogramma van de Europese Unie, dat als doel heeft om gratis toegankelijke informatie over het klimaat en milieu te verstrekken aan iedere burger in Europa. Deze informatie biedt inzicht in klimaatveranderingen en weersverwachtingen op de middellange termijn, waarop personen, overheden en bedrijven kunnen anticiperen en hun bedrijfsvoering op aan kunnen passen.

Deze informatie vormt ook de basis voor berichtgeving over bijvoorbeeld gemiddelde temperatuurverschillen van een bepaalde maand of een jaar, eventueel in vergelijking andere tijdsperiodes, of voor case studies over de manier waarop organisaties samenwerking met Copernicus om een duurzame bedrijfsvoering te realiseren.

AANPAK

Wisse Kommunikatie zorgt voor de zichtbaarheid van Copernicus in de Nederlandse markt, concreet door persberichten te lokaliseren over klimaatdata en actuele gebeurtenissen of samenwerkingen, interviews te pitchen met relevante journalisten en media en journalisten uit te nodigen voor speciale evenementen van Copernicus op een van haar locaties.

RESULTAAT

Op deze manier draagt Wisse Kommunikatie eraan bij dat iedere Europeaan zich bewust is van de activiteiten van Copernicus en de gratis toegang tot klimaatdata.

Meer informatie: Koen Uijt de Haag