• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Diensten
Webinar Crisismanagement en crisiscommunicatie binnen de chemie

Webinar Crisismanagement en crisiscommunicatie binnen de chemie

Het kan plotseling goed mis gaan. Een vernietigende brand, een explosie of een lekkage van giftige stoffen bij jouw organisatie. In al deze gevallen komt de media verhaal halen, zeker bij een per definitie mediagenieke BRZO-organisatie.

Wees dan ook niet alleen organisatorisch maar ook communicatief voorbereid op onverwachte situaties waarbij de bedrijfscontinuïteit in gevaar komt. Met de juiste protocollen en trainingen beperk je niet alleen de materiële maar ook de imagoschade. En zorg je ervoor dat je organisatie zo snel mogelijk verder kan draaien.

Doe nieuwe kennis op!
Op dinsdag 13 oktober 2020 organiseren Wisse Kommunikatie en V&R het webinar ‘Crisiscommunicatie en crisismanagement binnen de chemie’. Dit webinar is bedoeld voor iedereen die vanuit zijn rol binnen de organisatie bij een crisissituatie betrokken kan worden.

Bootcamp impactanalyse maken – Bas Poelman
Wat is de impact van een crisis op een organisatie? We nemen je mee in de crisisdynamiek aan de hand van een aansprekende casus. Door steeds details te veranderen, zien we hoe de impact op een organisatie verandert.

 

 

Bootcamp crisiscommunicatieplan maken – Theo Snijders
Tijdens de webinar schetsen we samen de contouren van een crisiscommunicatieplan. Hoe organiseer je crisiscommunicatie? Wat doe je wel en wat niet? We kijken naar de media waar je mogelijk mee te maken krijgt. Aan de hand van veel praktijkvoorbeelden leer je meer over de omgang met de pers. Ook delen we de resultaten van een onderzoek naar risico- en crisiscommunicatie bij BRZO-bedrijven. Dit onderzoek, een vervolg op een eerder onderzoek met de Radboud Universiteit, geeft veel inzichten. Zoals het feit dat de organisatie van communicatie in BRZO-bedrijven soms behoorlijk gebrekkig is, dat de voorbereiding op mogelijke crisissituaties niet altijd optimaal is en dat risico- en crisiscommunicatie in de praktijk toch anders is dan op papier.


Meld je aan!
Het webinar vindt plaats op woensdag 13 oktober van 9.30 tot 12.00 uur. De kosten voor deelname  bedragen 50 euro. Het maximum aantal deelnemers is 25.