• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Diensten
Social media strategie

Social media strategie

Bijna ieder bedrijf is tegenwoordig aanwezig op social media, vaak met een bedrijfspagina op meerdere kanalen. Maar als je kritisch kijkt, blijkt dat veel bedrijven ooit heel enthousiast zijn begonnen, maar vervolgens hun social media-activiteiten niet hebben volgehouden. Het is de grootste valkuil. Want ook al is het beheren van de diverse kanalen niet moeilijk, je moet wel goed vooraf bedenken waarom je actief bent op social media en wat je wilt bereiken.

Die informatie werken wij voor onze opdrachtgevers uit in een social media-strategie, die doorgaans de volgende stappen kent:

  • Analyseren van de huidige situatie; we brengen in kaart waar we nu staan en wat het uitgangspunt kan zijn voor de nieuwe strategie
  • Doel bepalen van de social-activiteit; wat willen we bereiken met onze aanwezigheid?
  • Opstellen social mediaplan, waarin we o.a. vastleggen op welke kanalen de doelgroepen zich bevinden en met welke content ze benaderd moeten worden

 

Uitvoering

Als we eenmaal beredeneerd hebben wat we willen vertellen en op welke manier, is het tijd voor het leukste deel: de uitvoering. De kanalen worden ingericht zodat relevante informatie snel te vinden is, de content en de timing worden opgenomen in het postingplan. Waar nodig sponsoren we posts, zodat niet alleen de bestaande volgers de content zien, maar ook nieuwe doelgroepen.

Of het nou gaat om een zakelijk ingestoken campagne om je diensten kenbaar te maken via LinkedIn, een campagne op Facebook om de “Meest ontoegankelijke situatie van Nederland” te vinden, of een campagne om studenten aan te trekken voor de National Millennial Community via Instagram: de mogelijkheden zijn eindeloos!