Trainingen

Onze consultants zijn zeer bedreven in het opzetten en leiden van communicatietrainingen, zoals crisistrainingen, mediatrainingen, interviewtrainingen, trainingen in het optimaal gebruik van social media, presentatietrainingen en schrijfworkshops. Alle trainingen maken we op maat. Voor u alleen, of voor u en uw collega’s.

Mediatraining

Met onze mediatraining geven wij u inzicht in het Nederlandse medialandschap, de informatiebehoefte van de verschillende soorten media en hun manier van werken. Ook leren wij u hoe u met de pers moet omgaan en journalisten op een open en ontspannen manier te woord kunt staan. Als u wilt, voegen wij daar een praktische interview- en cameratraining aan toe. Na onze training beschikt u over de benodigde tools en inzichten om een actief mediabeleid op te zetten en media te woord te staan.

Training presenteren

Als u dieper wilt ingaan op de voetangels en klemmen bij een presentatie, halen we u graag voor het presentatiescherm en voor de camera. Onze ervaren cameramannen en interviewers weten, ondanks dat we in een trainingssetting werken, toch dat beetje druk te creëren waardoor de oefening de realiteit benadert. Na een aantal van onze oefeningen en theoretische gedeelten over het geven van een goede presentatie, staat u vol vertrouwen voor een groep.

Taal- en schrijftraining

Onze PR-consultants zijn muggenzifters als het op taal aankomt. En daarmee bij uitstek geschikt om onze opdrachtgevers die een taal- of schrijf(opfris)cursus kunnen gebruiken van regels, tips en trucs te voorzien. Onze consultants brengen uw wensen in kaart aan de hand van een persoonlijk gesprek, en baseren zich daarnaast op de teksten die u en uw medewerkers geproduceerd hebben. Onze training bevat uiteraard een theoretisch gedeelte, maar we behandelen uw specifieke problemen ook met een aantal praktische oefeningen.

Crisistraining

Een andere belangrijke pijler in ons aanbod is onze crisistraining. We hebben een breed trainingspakket opgezet, waaruit we een maatprogramma voor uw samenstellen. We laten u bijvoorbeeld oefenen met evacuaties of slachtoffers, met de daaropvolgende omgang met camera’s, microfoons en lastige interviewvragen en met adequate antwoorden op Tweets en posts. Onze trainingen kunnen zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden.