• Nederlands
 • Engels
 • Duits
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Diensten
Trainingen

Trainingen

Onze consultants zijn zeer bedreven in het opzetten en leiden van communicatieworkshops, zoals crisis-, media-, interview-, social media-, schrijf- en presentatietrainingen. Alle trainingen maken we op maat. Voor u alleen, of voor u en uw collega’s.

Mediatraining

Met onze media- of woordvoerderstraining geven wij u inzicht in het Nederlandse medialandschap, de informatiebehoefte van de verschillende soorten media en hun manier van werken. Ook leren wij u hoe u met de pers kunt omgaan en journalisten op een open en ontspannen manier te woord kunt staan. Als u wilt, voegen wij daar een praktische interview- en cameratraining aan toe. Na onze training beschikt u over de benodigde tools en inzichten om een actief mediabeleid op te zetten en de media te woord te staan.

Presentatietraining

Als u goed beslagen ten ijs wilt komen bij een presentatie halen we u graag voor onze camera. Onze ervaren interviewers en cameramannen weten ondanks de trainingssetting toch dat beetje druk te creëren waardoor de oefening de realiteit benadert. Na een aantal oefeningen en theoretische gedeelten, staat u vol vertrouwen voor een groep.

MT-training

Met onze gepersonaliseerde MT-training bereiden we uw RvB, uw MT en uw locatie- en communicatiemanagers voor op gesprekken met uw stakeholders en op de omgang met de pers. De training stellen we op maat samen; doorgaans bestaat deze uit zowel een theoretisch gedeelte als uit (rollenspel)-oefeningen waarin u leert omgaan met camera’s, microfoons en lastige interviewvragen. Wij verzorgen de training samen met onze door de wol geverfde NOS-cameraman.

Gatekeeper-training

Niet alleen het management krijgt te maken met crisiscommunicatie. Sterker nog, crisismeldingen komen doorgaans binnen bij de receptie, of bereiken de organisatie via BHV’ers of ander personeel. In onze gatekeeper-training laten we deze ‘poortwachters’ zien wat het effect kan zijn van verkeerd of niet afgehandelde crisismeldingen, en voorzien we hen van de technieken en formulieren om de crisismelding op de juiste manier naar de juiste personen door te zetten. Ook bij deze training zetten we onze cameraman in, om de training zo realistisch mogelijk te maken. Aan de gatekeeper-training kunnen tot 10 personen per keer deelnemen.

Calamiteitentraining

Een andere belangrijke pijler in onze voorbereiding op een crisis is onze calamiteitentraining. Ook dit concept wordt op maat gemaakt voor uw organisatie. Het doel van de calamiteitentraining is het BHV-team en het crisismanagementteam (CMT) te trainen in al hun taken tijdens een calamiteit en in hun onderlinge samenwerking. De calamiteitentraining bestaat uit drie componenten:

 • BHV
  Deze training gaat verder dan het puur communicatieve. Wij beginnen samen met uw eigen of onze BHV-partner namelijk met een uitgebreid BHV-scenario, waarbij uw organisatie geconfronteerd wordt met bijvoorbeeld een gesimuleerde brand, een ontruiming of slachtofferhulp.
 • Media-aandacht en interviews
  Vervolgens neemt een van de crisisconsultants van Wisse Kommunikatie in samenwerking met zijn NOS-cameraman enkele interviews af naar aanleiding van het voorval, terwijl de andere crisisconsultants uw medewerkers opbellen met vragen namens de dagbladen en actualiteitenrubrieken.
 • Social media
  Ongeveer tegelijkertijd met de interviews barst het los op de sociale media en heeft uw communicatie-afdeling de taak efficiënt te reageren op tweets en posts rond het incident, die de consultants van Wisse Kommunikatie in een afgeschermde omgeving online zetten.

De evaluatie van de communicatie wordt gedaan door Wisse Kommunikatie.

Taal- en schrijftraining

Onze PR-consultants zijn muggenzifters als het op taal aankomt. En daarmee bij uitstek geschikt om onze opdrachtgevers van regels, tips en trucs te voorzien. Ze brengen uw wensen in kaart aan de hand van een persoonlijk gesprek, en baseren zich daarnaast op de teksten die u en uw medewerkers geproduceerd hebben. Onze training bevat uiteraard een theoretisch gedeelte, maar we behandelen uw specifieke problemen ook met een aantal praktische oefeningen.

NIEUW: online- en social-training

NOS.nl kopt: “Een grote ouderenzorgorganisatie in het Oosten van het land heeft volgens de IGJ de zaken zo slecht op orde dat een van haar cliënten deze week overleden is. De man van 85 werd bijna volledig uitgedroogd op zijn kamer gevonden, het personeel dacht dat de cliënt bij zijn zoon op bezoek was. De cliënt is met grote spoed overgebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, waar hij een dag later overleed.”

Als dat bericht nou over uw organisatie geschreven wordt? En als niet alleen de NOS maar ook Nu.nl, de Telegraaf, de regionale media, Facebook, Twitter en Geenstijl uop de korrel nemen, op hun bekende kritische, ongenuanceerde of zelfs vileine manier? Hoe gaat u daar dan mee om?

Met onze nieuwe tool ervaart u het online-medialandschap zoals het daadwerkelijk is, in een levensechte setting. Maar dan ‘for your eyes only’. Lees hier alles over onze nieuwe training.