Nieuws en blogs

Het vinden van talent is niet alleen moeilijk in de IT-branche

Onlangs spraken we met een van onze klanten over de zoektocht naar IT-talent. Het bleek een moeilijke opgave voor HR-afdelingen om veelbelovende kandidaten te vinden, maar ook het binnenhouden en bijscholen van werknemers in dit snel ontwikkelende vakgebied is een lastige taak. Maar niet alleen de IT-sector heeft moeite de juiste werknemers te vinden. In het basisonderwijs wordt zelfs al gesproken over het inzetten van ouders voor de klas als er sprake is van ziekte of uitval, simpelweg omdat er geen invallers meer te vinden zijn. En zelfs aan onze eigen vergadertafel kwam het onderwerp aan bod, want ook in de PR is het niet eenvoudig om het juiste personeel te vinden. Die talentvolle werknemer die weet wat PR inhoudt, iets van de materie weet en ook nog past bij het bedrijf, de functie en het team. Hoe zorg je ervoor dat je die collega vindt?

In de IT-sector wordt steeds meer ingezet op intern opleiden. De sector ontwikkelt zich zo snel dat er niet tegenaan te leren valt. De kennis van de sollicitanten is eigenlijk al verouderd als ze net hun opleiding hebben afgerond. Nu is dat minder aan de orde in de PR, maar bij Wisse Kommunikatie werken we vooral voor bedrijven in de technische sector, de IT en industrie. En dan is het vinden van de juiste consultant ineens een stuk lastiger geworden. Misschien kunnen we leren van de IT-branche, die al zoveel langer kampt met het vinden van personeel en is voor ons de juiste consultant ook makkelijker gevonden als we inzetten op intern opleiden?

Voordat ik bij Wisse kwam werken had ik een marketingfunctie bij een juridische uitgeverij, een heel andere functie in een compleet ander vakgebied. Ik voldeed niet aan alle gevraagde vaardigheden in de vacature, maar omdat de functie en de veelzijdigheid van de bureauzijde me aansprak, besloot ik toch te solliciteren. Misschien was het wel mijn geluk dat het niet altijd makkelijk is een passende kandidaat te vinden?

Terug naar de discussie aan de vergadertafel, de discussie die ontstond toen we spraken over toekomstplannen. Om ons voor te bereiden op de toekomst, zijn we bij Wisse doorlopend op zoek naar talent. We bieden de mogelijkheid om een stage te lopen, naar een werkervaringsplaats te solliciteren of je eigen vacature te creëren. Denk er eens over na of PR iets voor jou is. En mocht je enthousiast zijn over het vakgebied, de functie en het bedrijf, zijn wij benieuwd naar jouw verhaal.

Marlous Fortuin

      Laat uw reactie achter