Nieuws en blogs

In 7 stappen geld verdienen met content

Tegenwoordig baseren potentiële klanten in de B2B-keten zich steeds meer op relevante, digitale content in hun zoektocht naar de juiste producten, diensten en leveranciers. Inmiddels is er voldoende data die aantoont dat zij het meeste onderzoek naar een organisatie online doen voordat ze überhaupt met iemand van de sales in aanraking komen. Een content marketing strategie die volledig is afgestemd op de doelgroep en als doel heeft echte resultaten te leveren, is dan ook een vereiste.

Bedrijven beschikken over verschillende online en offline tactieken om potentiële klanten de sales-funnel in te krijgen en zo omzet te genereren. Denk aan SEO, web design, paid search, mediarelaties, direct/email marketing en analytics. Maar hoe zorgen bedrijven – marketeers in het bijzonder - ervoor dat al deze zaken samen ook daadwerkelijk geld opleveren?

Padilla_DRC-eBook-1.jpg

Onze Amerikaanse Worldcom-partner Padilla heeft hiervoor een marketingmodel ontwikkeld – Driving Revenue with Content (DRC).DRC is een geïntegreerde aanpak waarmee een consistente digitale footprint voor een merk of organisatie wordt gerealiseerd. Alles draait hierbij om het genereren van leads en omzet, gebaseerd op het bieden van premium content op basis van het Paid, Earned, Shared en Owned (PESO)-model.

Een geïntegreerde DRC-campagne bestaat uit de volgende zeven stappen:

  1. Breng de belangrijkste klanten in kaart, hun behoeften en de voordelen voor hen van jouw organisatie vergeleken met de concurrent
  2. Bepaal de communicatiedoelstellingen en formuleer kernboodschappen
  3. Optimaliseer de website
  4. Begin met het creëren van killer content
  5. (Her)gebruik content binnen het gehele online ecosysteem op basis van het PESO-model
  6. Vang en volg websitebezoekers en hun interesses; onderhoud leads in de gehele sales funnel
  7. Verzamel data, meet resultaten en blijf campagnes continu verbeteren

Ben jij op zoek naar een manier om meer te halen uit de content marketing activiteiten van jouw bedrijf? Download dan nu het e-book van Padilla. In dit e-book wordt stapsgewijs beschreven hoe bedrijven content kunnen creëren die daadwerkelijk geld oplevert.

      Laat uw reactie achter