Nieuws en blogs

Met een gerust hart op vakantie dankzij het zomercrisiscontract

Vorig jaar rond deze tijd schreef ik een blog over vakantiestress. Over de druk die je op de schouders voelt als collega’s op vakantie gaan en jij er een takenpakket bij krijgt, als je iedere keer net op tijd je deadlines haalt en alles net af hebt voordat je zelf met vakantie gaat. Als ik het zo teruglees, heb ik dat vorig jaar niet helemaal goed aangepakt. Alles is uiteindelijk goed gekomen, maar mijn hoofd stond nog stevig in de haaststand toen we al lang en breed aan het Gardameer lagen.

Ondertussen is het jaar voorbij gevlogen en staat de zomervakantie alweer voor de deur. Maar gelukkig is het pas net juli en heb ik nog tijd genoeg om deze zomer minder gestrest door te komen. Ik geef dan ook graag een paar tips hoe je dit jaar verlofstress kunt voorkomen.

Plan niet te strak

Een goed begin is het halve werk en daarom is het natuurlijk slim om goed te plannen. Al was het maar om zelf een goed overzicht te hebben van je taken en activiteiten. Zorg ervoor dat alles wat af moet ook af is, delegeer minder urgente taken en ruim je bureau en inbox op. Houd in je planning de laatste werkdag vrij, zodat je niet tot 19.00 uur op kantoor je ‘laatste dingetjes’ moet afronden. Met een opgeruimd hoofd begin je rustiger aan je reis. Houd je liever het gejaagde gevoel vast, dan heeft De Speld nog een aantal goede tips!

Op een Belgische site kwam ik deze treffende uitspraak tegen: je behoefte aan verlof is nooit zo groot als de eerste dag dat je terug bent. Daarom heb je eigenlijk na je vakantie ook een bufferdag nodig. Een extra dagje vrij waarop je een beetje kunt aanrommelen en opruimen voordat je meteen weer aan het werk gaat.  

Laat je ontzorgen

Voor sommige mensen is loslaten een lastige taak. Stel je bent CEO van een bedrijf, of communicatieadviseur bij een zorginstelling en verantwoordelijk voor crisiscommunicatie. Dan gaat de telefoon toch mee en blijf je bereikbaar voor je werk. Echt ontspannen is er dus niet bij, tenzij je zorgt voor een vangnet. En dat is er nu in de vorm van het zomercrisiscontract.

Speciaal voor de vakantieperiode biedt Wisse Kommunikatie een ‘light-versie’ van haar crisiscontract aan, zodat iedereen binnen de organisatie met een gerust hart op vakantie kan. ‘Light’ heeft overigens alleen betrekking op de contractperiode, die alleen de vakantiemaanden juli tot en met september bestrijkt. Alle diensten die wij onder het normale crisiscommunicatiecontract aanbieden, waaronder 24/7-beschikbaarheid, bieden we ook in ons vakantiecontract aan.

30 Vakantie-out of office.jpg

 

Als je gebruik maakt van het zomercrisiscontract bied je iedereen binnen de organisatie de kans om echt op vakantie te gaan, los te koppelen van het werk en daadwerkelijk te ontspannen. Bijkomend voordeel is dat een uitgeruste medewerker na de vakantie ook weer is opgeladen om vol energie aan de slag te gaan. Goed voor het personeel en goed voor het bedrijf!

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op, we vertellen graag meer.

Marlous Fortuin

      Laat uw reactie achter