Nieuws en blogs

Harlingse wint tappunt voor gemeente

Hannamay Tjalsma uit Harlingen heeft met een kraanwaterselfie een kraanwatertappunt voor Harlingen gewonnen. Drinkwaterbedrijf Vitens viert dit jaar haar tienjarig bestaan door 100 kraanwatertappunten weg te geven. Een kraanwaterselfie die Hannamay tijdens het joggen maakte heeft Harlingen een tappunt opgeleverd.
 
Een kraanwatertappunt voor Harlingen
Het kraanwatertappunt krijgt in overleg met Hannamay Tjalsma een mooie plek in Harlingen. Op dit moment wordt bekeken waar het tappunt komt te staan. Hannamay heeft hier al ideeën voor en zoekt een locatie waar veel mensen samenkomen, zowel inwoners als toeristen, zodat iedereen gebruik kan maken van het tappunt. Naar verwachting wordt het watertappunt na de zomer geplaatst.
 
Waarom een watertappunt?
Op de plek van een watertappunt komen mensen samen en ontmoeten ze elkaar. Het tappunt heeft dus een verbindende factor. Daarnaast willen steeds meer mensen buiten en onderweg kraanwater kunnen tappen. Dat is niet zo gek, want het is lekker, gezond en de meest duurzame dorstlesser. Kraanwater is zelfs vierhonderd keer beter voor het milieu dan water uit een fles! De gemeente Harlingen is JOGG-gemeente en ondersteunt het drinken van water van harte.
 
Maak ook een kraanwaterselfie
Met deze actie hoopt Vitens dat het steeds normaler wordt om buitenshuis om kraanwater te vragen. Tot en met september 2016 wordt iedereen uitgedaagd om een ‘kraanwaterselfie' van zichzelf te maken. Op deze selfie ben je zelf (deels) in beeld met een glas, flesje of beker kraanwater. De foto kun je uploaden op de website www.kraanwaterkaart.nl. Ook inwoners uit de gemeente Harlingen kunnen nog steeds deelnemen aan de wedstrijd en selfies opsturen.
 

Winnende foto van Hannamay Tjalsma.jpg

Fotobijschrift: winnende foto van Hannamay Tjalsma
 
----------------------------
 
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u 24 uur per dag contact opnemen met Judith Zuijderhoudt, woordvoerder van Vitens, te bereiken via 06 – 1256 1048, judith.zuijderhoudt@vitens.nl of via twitter @WoordvVitensJZ.
 
Algemene informatie Vitens
Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. We leveren topkwaliteit drinkwater aan 5,5 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Flevoland, Fryslân, Gelderland, Utrecht en Overijssel en gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met 1.400 medewerkers, 100 productiebedrijven en een leidingnet van 49.000 kilometer wordt jaarlijks 350 miljoen m3 water geleverd. De jaaromzet bedraagt ongeveer 350 miljoen euro. De aandelen van Vitens zijn voor 100% in handen van lokale en regionale overheden. De waterprijs per liter is €0,0013.