Nieuws en blogs

Persuitnodiging: Nieuwe waterstofbus met brandstofcelsysteem van HyMove B.V.

HyMove_Logo_EN_RGB_JW.jpg

De nieuwe waterstofbus gaat deze zomer in de dienstregeling van OV-bedrijf Syntus rijden

Op 17 juni a.s. wordt in Arnhem het prototype van een nieuwe generatie waterstofbussen gepresenteerd. De bus gaat deze zomer al in de dienstregeling van OV-bedrijf Syntus rijden. De 12 meter lange bus is gebouwd door de Poolse bussenbouwer Solbus en maakt gebruik van een brandstofcelsysteem van HyMove B.V. dat voor de elektrische energie zorgt. Gelderland is nu de eerste provincie, waar zero-emissie waterstofbussen gaan rijden. De komende jaren volgen meer steden en regio’s dit voorbeeld en de verwachting is dat waterstof ook als energiebron voor personenauto’s gaat doorbreken.

De nieuwe generatie waterstofbussen is een vervolg van het Arnhemse HyMove-project, waarmee tussen 2009 en 2013 praktische ervaring werd opgedaan met het rijden op waterstof. Voor het tanken van de eerste waterstofbus en enkele waterstofauto’s kreeg Arnhem destijds het eerste openbare waterstoftankstation van Nederland.

Het HyMove-project werd voortgezet onder de vleugels van HyMove B.V., een commerciële onderneming, die zich heeft toegelegd op het bouwen van brandstofcelsystemen. De provincie Gelderland subsidieert het nieuwe project; niet alleen vanwege enorme milieuwinst die waterstofbussen opleveren, maar ook vanwege de werkgelegenheid die de levering van onderdelen voor deze bussen in de regio zal opleveren. In en om Arnhem zijn diverse bedrijven gevestigd die zich met waterstoftechnologie bezighouden. HyMove heeft veel van deze Gelderse technologieën samengebracht in het brandstofcelsysteem voor de nieuwe bus.

Wij willen u namens HyMove B.V., OV-bedrijf Syntus en de provincie Gelderland van harte uitnodigen voor de introductie van de nieuwe generatie waterstofbussen. U bent op vrijdag 17 juni vanaf 9.30 uur welkom in restaurant De Waard op bedrijventerrein Kleefsche Waard, Westervoortsedijk 73 in Arnhem. Om 10.00 uur start het programma met enkele sprekers, die ingaan op het project en de inzet door Syntus. Rond 10.45 uur wordt de bus officieel gepresenteerd, waarna er gelegenheid is om met de bus mee te rijden. Voor de pers is er uiteraard volop gelegenheid om met de betrokkenen te praten en de bus te bekijken.

Graag horen wij van u of u bij de introductie van de nieuwe waterstofbus aanwezig zult zijn. U kunt zich aanmelden bij Marjolein Tijdink van Wisse Kommunikatie via marjolein.tijdink@wisse-worldcom.nl of  026-4431523. Wij sturen u t.z.t. de routebeschrijving en het definitieve programma.