Nieuws en blogs

Dutch Open Hackathon 2016 – een terugblik

Tijdens de Dutch Open Hackathon 2016, die plaatsvond van 9 tot en met 11 december in Rotterdam, werkten 49 teams aan de ontwikkeling van toepassingen op basis van data die beschikbaar werd gesteld door de Kamer van Koophandel, KLM, Philips, Politie, PostNL en Schiphol Amsterdam Airport. De Dutch Open Hackathon 2016 werd geopend met het Open Innovatie Seminar, waarbij diverse sprekers uit het veld hun visie gaven op de ontwikkelingen in open innovatie. Sprekers van onder andere de Nationale Politie, Geodan en Gartner gingen in hun presentatie dieper in op de mogelijkheden die open innovatie biedt aan zowel grote als kleine organisaties.

De Dutch Open Hackathon 2016 werd gewonnen door het team Re:Software met de ontwikkeling van de gevonden voorwerpen-app Find It. In de app kunnen verloren of gestolen voorwerpen – bijvoorbeeld een sleutel, fiets of horloge – worden opgegeven, waarna andere gebruikers van de app naar het voorwerp op zoek kunnen gaan. De Find It-app werd door zowel de jury als het publiek uitgeroepen tot winnaar.

Wisse Kommunikatie had de eer om zowel de mediarelaties als de social media-activiteiten voor deze editie van de hackathon uit te voeren. Onze inspanningen hebben geresulteerd in bijna 40 (online) publicaties in onder meer De Telegraaf, Het Financieele Dagblad, Emerce.nl, Computable, AG Connect en Tijdschrift IT Management. Via de social-kanalen van de Dutch Open Hackathon en haar partners zijn er in zes weken tijd met 1.100 berichten in totaal 2,9 miljoen mensen bereikt. Ook is in deze periode #dutchhack16 bijna 1.000 keer gebruikt.

"Voor de tweede keer heeft Peter Drent van Wisse Kommunikatie de Dutch Open Hackathon bijgestaan om de impact van het event te maximaliseren. Met zijn kennis, professionaliteit en netwerk heeft hij ervoor gezorgd dat er vele publicaties over 'open innovatie' zijn geweest die de drempel bij Nederlandse corporates verlaagd hebben om samen met anderen te innoveren. Ik hoop van harte in de toekomst nogmaals samen te werken," aldus Miguel van Bodegom, voorzitter Dutch Open Hackathon editie 2016.

De Dutch Open Hackathon 2016 is een initiatief van de Kamer van Koophandel, KLM, Philips, Politie, PostNL en Schiphol Amsterdam Airport, en werd mede georganiseerd door BeMyApp en Cambridge Innovation Centre (CIC) Rotterdam.

DAY 2 CODING_MG_7202.jpg          WINNERS_2.jpg