Nieuws en blogs

Lightsource Renewable Energy ontwikkelt zonneparken in Nederland

Afgelopen zomer startte Lightsource Renewable Energy zijn activiteiten in Nederland. Lightsource houdt zich bezig met de ontwikkeling en exploitatie van grootschalige zonneparken. Het bedrijf heeft honderden projecten gerealiseerd en heeft in het totaal al meer dan 2GW aan zonne-energieprojecten in beheer. Dat is net zoveel als in 2016 in heel Nederland aan zonnepanelen geïnstalleerd was.

Er is inmiddels een team in Amsterdam gevestigd, dat moet inspelen op de snel toenemende vraag naar zonne-energie in ons land. Het komende jaar zal Lightsource zich in ons land vooral richten op de ontwikkeling van zonneparken in agrarische gebieden. Zonneparken zijn voor boeren namelijk een interessante en constante bron van inkomsten.

Wisse Kommunikatie won de PR-pitch van enkele gerenommeerde collega’s en ondersteunt Lightsource met de traditionele mediarelaties en marketingacties. Het in kaart brengen en benaderen van influencers en intermediairs zijn hierbij minstens zo belangrijk, omdat zij toegang hebben tot mogelijke opdrachtgevers. Ook de lobby richting lokale en regionale overheden en de agrarische sector is belangrijk, omdat zij onvoldoende op de hoogte zijn van de mogelijkheden van zonneparken en hierdoor moeite hebben een duidelijk standpunt te bepalen.

Lightsource_Manor Farm-22.jpg