Nieuws en blogs

Nieuwe waterstofbus van HyMove B.V. volop in de belangstelling

Op vrijdag 17 juni overhandigde HyMove B.V. officieel een nieuwe waterstofbus aan OV-bedrijf Syntus. De bus wordt vanaf juli door Syntus ingezet in de regio Arnhem-Apeldoorn. De nieuwe waterstofbus van Syntus stoot geen schadelijke stoffen uit en is zeer stil. Wisse Kommunikatie was betrokken bij de organisatie van het evenement op Industrie Park Kleefse Waard in Arnhem en verzorgde de communicatie naar de media. 

2016-06-23 Hymove-041.jpg

De grote belangstelling van de pers voor de presentatie van de nieuwe bus toont aan dat de toepassing van waterstof in het vervoer een aantrekkelijk onderwerp is. Behalve de innovatieve technologie van de bus en de milieu-aspecten bleken voor de media ook de betrokkenheid van diverse regionale organisaties en bedrijven bij het project een interessant aspect , net als de economische potenties van waterstoftoepassingen.

De nieuwe generatie waterstofbussen, waarvoor HyMove het brandstofcelsysteem geleverd heeft, is een vervolg op het HyMove-project waarmee tussen 2009 en 2013 in de regio Arnhem praktische ervaring werd opgedaan met het rijden op waterstof. Wisse Kommunikatie heeft destijds ook - samen met Diep Arnhem - alle communicatie-activiteiten verzorgd: van de huisstijl en de website tot en met de nieuwsbrieven en mediarelaties.

Meteen na het weekend ging de bus op tournee in Rotterdam, waar een groot congres over Europese vervoersnetwerken gehouden werd. De bezoekers aan dat evenement konden een rit met de bus maken om aan den lijve te ondervinden hoe comfortabel een waterstofbus rijdt.