Nieuws en blogs

PR- en communicatiebureaus omarmen VPRA-kwaliteitskeurmerk

De helft van de leden van de VPRA brancheorganisatie voor Public Relations en communicatie-adviesbureaus is inmiddels ‘VPRA Certified’. Met het behalen van dit keurmerk bewijst een communicatieadviesbureau dat het een goede bedrijfsvoering heeft. Meer dan 30 bureaus zijn inmiddels gecertificeerd, een verdubbeling t.o.v. begin 2015.

Wisse Kommunikatie was een van eerste bureaus die het VPRA-kwaliteitskeurmerk toegekend kreeg. “Een lidmaatschap bij de VPRA heeft veel voordelen”, stelt Serge Beckers, managing consultant van Wisse Kommunikatie en secretaris van de VPRA. “Een daarvan is wat mij betreft dat je je kunt onderscheiden door een geslaagde audit en het bijbehorende certificaat.”

Toetsingscriteria

Voor het behalen van het ‘VPRA Certified’-keurmerk worden de bureaus getoetst op hun bedrijfsvoering op basis van een aantal criteria. Een onafhankelijke commissie beoordeelt onder meer de effectiviteit van de financiële administratiesystemenen de procedures voor kwaliteitsbewaking en goede advisering. Verder toetst de commissie de manier van projectevaluaties en de mate waarin het bureau investeert in klanttevredenheid en loopbaanontwikkeling van de medewerkers.

Wim Broekman, voorzitter van de VPRA: “Uiteraard ben ik erg blij met het feit dat in een relatief korte tijd nu de helft van onze leden ‘VPRA Certified’ zijn. Dit is goed voor zowel de branche als onze bureaus, maar vooral voor de klanten waarmee we zakendoen. De kwaliteit van onze branche wordt hiermee op een objectieve manier gewaarborgd. We zijn hard op weg om die waarborg te geven voor al onze leden. Organisaties die een beroep doen op een gecertificeerd PR-bureau kunnen ervan op aan dat ze zakendoen met een bureau met ervaren PR-professionals dat is voorbereid op de uitdagingen in ons vak”.