Nieuws en blogs

Sharp & Panasonic op ISE

Sharp & Panasonic op ISE

Afgelopen week vond in de RAI Amsterdam de 13e editie van de ISE 2016 plaats, de meest vooraanstaande vakbeurs op het gebied van audiovisuele technologie. Met een recordaantal bezoekers van 65.686 was dit de beste editie ooit in de geschiedenis van de ISE en hiermee nu officieel erkend als 's werelds grootste AV-beurs.

Onder meer Sharp Europe was op ISE te vinden met een indrukwekkende stand. Sharp toonde er onder andere ’s werelds eerste 8K-display bedoeld voor de verkoop. Deze 85 inch 8K-monitor is momenteel alleen nog verkrijgbaar in Japan. Ook de 140 inch 8K-videowall gooide hoge ogen onder de bezoekers van de stand, net als de wand met drie Big Pads die met behulp van Sharps Touch Viewing-software aan elkaar gekoppeld waren tot één groot touchscreen.

IMG_0349.JPG

Panasonic introduceerde op ISE 2016 de PT-RZ31K, de eerste serie DLPTM SOLID SHINE fosfor-laserprojectoren van 28.000 lumen met 3 chips. De nieuwe projectoren zijn vanaf het najaar van 2016 verkrijgbaar in zowel een WUXGA- als een SXGA+-uitvoering; elk met een lichtopbrengst van 28.000 lumen. De projectoren bieden een ononderbroken onderhoudsvrije werking, lage exploitatiekosten, een kleine behuizing en een verbluffend goede beeldkwaliteit.

Op de stand van Panasonic konden bezoekers ook een 'robotervaring - of RobEx’ - ondergaan, die ontwikkeld is in samenwerking met evenementenbedrijf XPION. Door de combinatie van industriële robots met 98-inch 4K-schermen werd een overweldigende kijkervaring gecreëerd.

Daarnaast toonde Panasonic op ISE 2016 de nieuwe Light ID-technologie, waarmee op eenvoudige wijze content voor informatie, entertainment, bewegwijzering en reclame kan gedeeld worden via een mobiele app. Hiervoor worden Light ID's verzonden met behulp van de ledschermtechnologie.

Jan Markus Jahn, Director Visual System Solutions bij Panasonic: "Onze aanwezigheid op ISE 2016 was groter en beter, met onze grootste stand sinds jaren en meer visuele toepassingen dan ooit tevoren. We beschikken nu over een zeer omvangrijk assortiment projectoren en schermen. Ik durf zonder meer te stellen dat Panasonic nu voor elke eindgebruiker geschikte end-to-end visuele oplossingen biedt."