Nieuws en blogs

Wisse Kommunikatie en Worldcom halen nieuw Europees project binnen

Samen met haar Worldcom-partners gaat Wisse Kommunikatie aan de slag voor een wel zeer aansprekende internationale klant: Copernicus.

Copernicus is de naam van het Earth Observation Programme van de Europese Commissie, en  bestaat uit Copernicus Climate Change Service (C3S) en Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS). Beide initiatieven worden beheerd door het Europees Centrum voor Weersverwachtingen op Middellange Termijn (ECMWF), een intergouvernementele, onafhankelijke organisatie die weersvoorspellingen produceert en levert aan de 34 leden en samenwerkende landen.

C3S levert belangrijke indicatoren voor klimaatverandering, waarmee overheden voorspellingen kunnen doen en maatregelen kunnen nemen in het belang van sectoren als waterbeheer, energie, land- en bosbouw, gezondheidszorg, toerisme, infrastructuur, verzekeringswezen en transport.

Logo Copernicus.jpg 

Het Copernicus is overigens niet het eerste project dat Wisse ‘vanuit Europa’ krijgt. Eerder werkten we al voor de EU-campagne ‘Help -  for a life without tobacco’, een project dat internationaal de nodige aandacht en awards heeft opgeleverd.