Nieuws en blogs

Wisse Kommunikatie in MT Top 10 Nederlandse communicatie-adviesbureaus

Wisse_MT.png

Wisse Kommunikatie staat dit jaar op een gedeelde vijfde plek in de top tien van beste dienstverleners in het segment communicatie-advies. In de totale lijst van 100 beste dienstverleners in Nederland verschenen we op plaats 48. De ranglijsten worden elk jaar samengesteld door Management Team, een van de grootste managementbladen in ons land. De lezers van het blad geven aan welke bureaus ze zouden aanbevelen en krijgen de mogelijkheid deze bureaus te ranken.

“We zijn bijzonder verrast door deze hoge plaats op de ranglijst”, aldus Theo Snijders. “We werken met name in het business-to-business segment en hoofdzakelijk voor technologiebedrijven in de ICT, industrie, transport & logistiek, gezondheidszorg en energie. Daardoor zijn onze zichtbaarheid en bekendheid bij het grote publiek wellicht wat minder. Maar gelukkig blijkt dat het bedrijfsleven ons wel kent en de kwaliteit van dienstverlening zodanig goed beoordeelt dat we in de Top 10 van communicatie-adviesbureaus zijn terechtgekomen.”

Wisse Kommunikatie heeft momenteel zo’n veertig bedrijven als klant, die in hun markten eveneens tot de top behoren. In de regio Arnhem werken we bijvoorbeeld voor klanten als Bunzl, CCV, DEKRA Certification, HyMove en SIDN. Maar we hebben ook een aantal internationaal bekende bedrijven op onze klantenlijst staan, zoals Netsuite, Office Depot, Panasonic, Sharp en thyssenkrupp. De laatste jaren hebben bovendien veel Duitse bedrijven van onze diensten gebruikgemaakt.

“Onze dienstverlening is heel divers”, vult Serge Beckers aan. “Van PR, mediarelaties en crisiscommunicatie tot en met de productie van communicatiemiddelen zoals persberichten, nieuwsbrieven, websites en social media. Maar we werken altijd op basis van een duidelijke strategie, die uitgaat van concrete doelstellingen en duidelijke kernboodschappen.”

In de top 10 staat Wisse Kommunikatie tussen Nederlandse vakbroeders en boven een aantal Nederlandse vestigingen van internationale communicatie-adviesbureaus. Dat is geheel in lijn met onze internationale werkwijze; we maken al bijna dertig jaar deel uit van het grootste internationale netwerk van PR-bureaus, de Worldcom PR Group. In dit netwerk werken meerdere PR-bureaus samen voor grote internationale opdrachtgevers, zodat we klanten in principe wereldwijd kunnen bedienen. Ook hebben we sinds 1997 een eigen kantoor in Brussel, omdat veel buitenlandse bedrijven ons vragen om de hele Benelux voor onze rekening te nemen.

Wisse Kommunikatie werd in 1982 in Arnhem opgericht en viert in 2017 haar 35-jarige bestaan. Het bureau is de laatste jaren - ondanks de economische tegenwind - gestaag gegroeid en telt nu dertien medewerkers, waarmee het een van de grotere communicatie-adviesbureaus in Oost-Nederland is.

“We zijn heel actief in de communicatiesector”, besluit Theo Snijders. “We hebben bijvoorbeeld al heel vroeg ingespeeld op de opkomst van de nieuwe technologieën en social media, die het communicatievak enorm veranderd hebben. En onze consultants zijn goed vertegenwoordigd bij bijvoorbeeld de communicatie-opleidingen, waar ze in beroepenveldcommissies zitten en gastcolleges geven, maar ook in het bestuur van de Communicatie Kring Arnhem, de branchevereniging VPRA en de Worldcom PR Group. Zo houden we voeling met de markt en blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied, waardoor we onze dienstverlening nog verder kunnen verbeteren.”