Nieuws en blogs

Wisse Kommunikatie in Top 100 beste Nederlandse dienstverleners

In de Top 100 van beste Nederlandse dienstverleners, die traditioneel in december verschijnt, staat Wisse Kommunikatie op plaats 48. Dat is een verrassende notering voor een middelgroot communicatie-adviesbureau. In de Top 10 van beste dienstverleners in het segment communicatie-advies staan we op een gedeelde vijf plek; voor internationale collega’s als Porter Novelli, Fleishman Hillard, Burson Marsteller en Weber Shandwick. De ranglijsten worden elk jaar samengesteld in opdracht van Management Team, een van de grootste managementbladen in Nederland.

“Wij zijn bijzonder verrast door deze hoge positie op de ranglijst”, zegt directeur Theo Snijders. “Wisse Kommunikatie werkt namelijk vooral in het business-to-business segment en hoofdzakelijk voor technologiebedrijven in de ICT, industrie, transport & logistiek, gezondheidszorg en energie. Daardoor zijn onze zichtbaarheid en bekendheid bij het grote publiek wellicht wat minder. Maar gelukkig blijkt dat het bedrijfsleven ons wel kent en de kwaliteit van dienstverlening zodanig goed beoordeelt dat we in de Top 10 van communicatie-adviesbureaus staan. In de Top 100 lieten we bedrijven als PwC Consulting, Mc Kinsey & Company, Nationale Nederlanden, Centraal beheer, Boer & Croon, Ogilvy & Mather, Atos, Twijnstra Gudde, AT Kearney en EY achter ons.”

InScope, een onderzoeksbureau dat verbonden is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, stelt de lijsten elk jaar samen. De respondenten moeten niet alleen de zakelijke dienstverleners noemen die ze kennen, maar ze ook beoordelen op klantgerichtheid, excellente uitvoering en productleiderschap. Daarnaast moeten ze aangeven welke bureaus ze zouden aanbevelen.

“Onze dienstverlening is heel divers”, vult mede-directeur Serge Beckers aan. “Van PR, mediarelaties en crisiscommunicatie tot en met de productie van communicatiemiddelen zoals persberichten, nieuwsbrieven, websites en social media. Maar we werken altijd op basis van een duidelijke strategie, die uitgaat van concrete doelstellingen en duidelijke kernboodschappen. Dat we in de top 10 tussen de Nederlandse vestigingen van vijf internationale communicatie-adviesbureaus staan, is waarschijnlijk geen toeval, omdat we al bijna dertig jaar deel uitmaken van het grootste internationale netwerk van PR-bureaus, de Worldcom PR Group. In dat netwerk werken meerdere PR-bureaus samen voor grote internationale opdrachtgevers, zodat we klanten in principe wereldwijd kunnen bedienen. Sinds 1997 hebben we bovendien een vestiging in Brussel, omdat veel buitenlandse bedrijven ons vragen om de hele Benelux voor onze rekening te nemen.”

De hoge notering in de lijst van beste Nederlandse dienstverleners is een mooie opsteker voor 2017, het jaar waarin Wisse Kommunikatie ook zijn 35-jarige bestaan viert. Het bureau is de laatste jaren - ondanks de economische tegenwind - gestaag gegroeid en telt nu dertien medewerkers, waarmee het een van de grotere communicatie-adviesbureaus in Oost-Nederland is.