Nieuws en blogs

Het geheim van een succesvol klantevent: praat niet alleen over jezelf

Ieder jaar pakt onze klant Cornerstone OnDemand groots uit met hun klantevent Convergence. Twee dagen lang worden klanten van Cornerstone, een aanbieder van cloud-based learning en human capital management software, in Londen bijgepraat over de nieuwe producten en diensten die de komende tijd beschikbaar zullen komen. Maar Convergence is meer dan alleen maar een goed-nieuws-show, bezoekers worden geïnspireerd en gemotiveerd om buiten de gebaande paden te denken.

De opening van het event was traditiegetrouw voor oprichter en CEO Adam Miller, gevolgd door een paneldiscussie onder leiding van EMEA VP Vincent Belliveau. Tijdens deze paneldiscussie vertelden verschillende klanten van Cornerstone hoe zij de oplossingen van Cornerstone gebruiken voor hun activiteiten op het gebied van HR.

Daarna was het podium voor ‘niet-Cornerstone sprekers’. Jeremy Gutsche (CEO van TrendHunter.com) hield een inspirerend en buitengewoon grappig verhaal over hoe de levensgeschiedenis van zijn vader hem heeft doen inzien dat succesvolle innovatie draait om het signaleren van mogelijkheden die anderen over het hoofd zien. Een tweede gastspreker, Liggy Webb, sprak over doorzettingsvermogen en hoe je omgaat met grote veranderingen.

Tijdens de twee dagen die Convergence duurde, waren er vele breakout sessies waarin uiteenlopende onderwerpen aan de orde kwamen. Hierbij kon het gaan om specifieke producten of oplossingen van Cornerstone, klanten die inzicht gaven in hoe Cornerstone hen helpt om bepaalde HR-uitdagingen het hoofd te bieden of over ontwikkelingen in de HR-markt. Zo waren er sessies gewijd aan dataprivacy en genderneutraliteit in recruitment.

Cornerstone Convergence toont aan dat een klantevent aan kracht wint wanneer niet alles draait om het bedrijf dat de conferentie organiseert. Door inspirerende sprekers te programmeren die over relevante onderwerpen vertellen (bij Cornerstone is dat talent en innovatie) houd je bezoekers scherp en zorg je ervoor dat ze met een hoop inspiratie huiswaarts keren.