• Nederlands
  • Engels
  • Duits
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Nieuws

13 slimme en effectieve content hacks

Blog

De lifehack, een simpele oplossing voor een alledaags probleem. Ze zijn in allerlei soorten en maten; van 20 fijne lifehacks omdat het leven in een lockdown al moeilijk genoeg is tot de 47 beste technische lifehacks ooit. Maar ook ons vakgebied kent natuurlijk de nodige slimme tips en trucs. Forbes zette 13 content hacks op een rij die het voor contentmakers makkelijker maken om efficiënt en effectief content te creëren.

13 experts van het Forbes Agency Council geven in het artikel een tip waarmee marketeers en contentmakers hun werk net iets makkelijker kunnen maken. Leuk detail: tip nummer 10 komt van Stefan Pollack, CEO van onze Amerikaanse Worldcom-partner The Pollack Group: Display Reviews On Landing Pages. Display reviews on product landing pages. The visitor is now in the purchase phase and so seeing good reviews of the product can push them over to the shopping cart.

News jacking & hergebruiken content

Naast de tip van onze Worldcom-partner licht ik nog twee tips uit, omdat die we (bijna) dagelijks toepassen in onze PR- en contentpraktijk: news jacking en het hergebruiken van ‘oude’ content. Beide ‘hacks’ vormen een belangrijke basis voor de campagnes die wij voor klanten verzorgen. Een zeer recent voorbeeld laat zien hoe dit werkt.

Maandag 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Voor onze klant ServiceNow haakten we hier op in door middel van een opinieartikel in een van de belangrijkste IT-media in ons land, AG Connect. Daarnaast werd dezelfde content in de loop van de dag gecommuniceerd via de verschillende social media-kanalen van het bedrijf. Een mooie combinatie van inhaken op de actualiteit en het op verschillende manieren hergebruiken van bestaande content.

Nieuwsgierig geworden naar alle 13 content hacks? Je vindt ze hier.