• Nederlands
  • Engels
  • Duits
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Nieuws

Communicatiemanagement voor project met zelfrijdende auto’s

Nieuws

Wisse Kommunikatie heeft van de provincie Gelderland de opdracht gekregen het communicatiemanagement op zich te nemen voor het I-AT Project. Het project – voluit Interreg Automated Transport – is bedoeld om in de praktijk ervaring op te doen met zelfrijdende voertuigen en zo meer informatie te verzamelen over mogelijke businessmodellen, technische randvoorwaarden en noodzakelijke wet- en regelgeving. Het I-AT Project speelt zich zowel in Nederland als in Duitsland af, waardoor unieke informatie verzameld kan worden over de inzet van grensoverschrijdend zelfrijdend vervoer en de internationale afspraken die daarvoor gemaakt moeten worden.

Onderdeel van het I-AT Project zijn vier ‘Living Labs’, waar zelfrijdende voertuigen getest worden. Er zijn bijvoorbeeld testprojecten met zelfrijdende shuttles op Airport Weeze bij Düsseldorf en op een traject tussen Aken en Vaals.

De provincie zocht een communicatiemanager voor de resterende duur van het project, dat nog tot media 2020 loopt. Managing partner Theo Snijders, die in het verleden al bij diverse grote projecten op het gebied van mobiliteit en logistiek betrokken was, zal de advisering en coördinatie van de communicatie-activiteiten op zich nemen. Het gaat onder meer om de communicatie-aanpak, het beheer van de website, de organisatie van evenementen en mediarelaties.

Foto: De zelfrijdende shuttle op Airport Weeze.