• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Nieuws

De eerste stappen in de wereld van de PR

Blog

Vorige week was het dan eindelijk zo ver. De dag waarvan je wist dat hij ooit zou komen was daar. Ik kon beginnen aan mijn eerste échte baan in de communicatiewereld! Na een ietwat onrustige nacht, fietste ik vol goede moed richting station Nijmegen om de trein naar Arnhem te pakken en aan mijn eerste dag te beginnen. Vol spanning zat ik in de trein na te denken over hoe de dag eruit zou gaan zien. Eenmaal in Arnhem bleek dat ik toch voor deze ene keer nog aardig kon vertrouwen op mijn richtingsgevoel. Tot mijn eigen verbazing liep ik zomaar in een keer de goede kant op. Opgelucht haalde ik adem want ik had de eerste ‘drempel’ overleefd.

Bij binnenkomst waren al mijn nieuwe collega’s al hard aan het werk. Ik werd hartelijk ontvangen met een kopje thee en ik had tijdens het sollicitatiegesprek de meeste mensen al ontmoet. De ongemakkelijke ‘’corona-voorstelronde’’ bleef mij daardoor bespaard. Uiteindelijk moest er natuurlijk gewerkt worden. Na een korte uitleg kon ik meteen aan de slag met het vertalen van mijn eerste (Duitse) persbericht. Vol enthousiasme begon ik te schrijven en na een paar uur rolde mijn eerste tekst al uit de printer. ’s Middags bleek ook meteen dat mijn opgedane onderzoekskennis van de afgelopen jaren goed van pas kwam. Ik mocht namelijk een onderzoek naar crisiscommunicatie op poten zetten. Blij verrast door de afwisselende taken en de positieve eerste uurtjes als communicatie-assistent, keerde ik aan het eind van de dag weer naar huis.

Inmiddels ben ik twee weken werkzaam bij Wisse Kommunikatie en als iets mij nu al wel duidelijk is geworden, is hoe dynamisch het werk in de PR/Communicatie is. Mijn collega’s kunnen elk moment van de dag gebeld worden door een bedrijf in een crisissituatie dat advies nodig heeft. Bovendien is het nooit met 100% zekerheid te voorspellen hoe een bepaalde boodschap opgepakt wordt door het publiek en kunnen er altijd onverwachtse situaties optreden. Enige flexibiliteit is zeker belangrijk. Daarnaast heeft Wisse veel buitenlandse klanten. Als een soort ware duizendpoot moet je kunnen switchen van perfect Nederlands naar je beste woordje Duits, Frans of Engels. Met een talenknobbel zit je zeker goed gebakken als communicatiespecialist.

Nu zijn dit natuurlijk pas mijn eerste ‘ontdekkingen’, maar gezien de hoge mate van dynamiek in het werkveld ben ik ervan overtuigd dat er nog veel meer interessante dingen op mijn pad gaan komen. Ik ben in ieder geval nu al nieuwsgierig!

Stefanie Koekman