• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Nieuws

Webinar ‘Crisiscommunicatie en crisismanagement in de chemie’

Nieuws

Op dinsdag 13 oktober a.s. organiseren Wisse Kommunikatie en V&R het webinar ‘Crisiscommunicatie en crisismanagement in de chemie’. Het webinar is bedoeld voor iedereen die bij het beheren en oplossen van een crisissituatie in de eigen organisatie betrokken kan worden.

Een incident kan enorme gevolgen hebben voor een organisatie; niet alleen door fysieke schade of onderbreking van de bedrijfsactiviteiten, maar ook door aantasting van de reputatie. De media spelen bij een crisis een belangrijke rol; zeker omdat ze BRZO-bedrijven toch al kritisch volgen.

Bedrijven moeten dus zowel organisatorisch als communicatief voorbereid zijn op onverwachte situaties die de continuïteit in gevaar brengen. Met de juiste voorbereidingen, protocollen en trainingen beperk je niet alleen de materiële maar ook de imagoschade, waardoor na een incident de normale activiteiten weer snel opgepakt kunnen worden.

Het webinar wordt gegeven door Bas Poelmann van V&R en Theo Snijders van Wisse Kommunikatie. Bas gaat in op het maken van een impactanalyse. Hij neemt de deelnemers mee in de crisisdynamiek aan de hand van een aansprekende casus. Door steeds details te veranderen, zien we hoe de impact op een organisatie verandert. Theo Snijders gaat in op risico- en crisiscommunicatie en laat zien hoe doordachte en open communicatie voor, tijdens en na een crisis, de gevolgen en reputatieschade flink kunnen beperken. Daarnaast geeft hij praktische tips voor het maken van een crisiscommunicatieplan.

Het webinar vindt plaats op woensdag 13 oktober van 9.30 tot 12.00 uur. De kosten voor deelname  bedragen 50 euro. Het maximum aantal deelnemers is 25. Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden of meer informatie opvragen via een mail aan theo.snijders@wisse-worldcom.nl.