DEKRA

DEKRA is met een omzet van zo’n 100 miljoen euro en bijna 900 werknemers een van de grootste test- en certificeringsbedrijven van Nederland. DEKRA Nederland is onderdeel van het Duitse bedrijf DEKRA, dat vooral bekend is van de activiteiten in de automobielsector. Wereldwijd heeft het snel uitbreidende bedrijf inmiddels 35.000 werknemers in meer dan 50 landen.

In Nederland zijn de service units DEKRA Certification in Arnhem en DEKRA Claims & Expertise in Alkmaar het bekendst. DEKRA Certification ontstond in 2009 toen DEKRA het voormalige KEMA Quality (inclusief KEMA KEUR) overnam. DEKRA Certification houdt zich onder meer bezig met het testen en certificeren van producten, componenten, installaties en medische hulpmiddelen. Daarnaast audit en certificeert DEKRA diverse kwaliteitsmanagementsystemen en beroepskwalificaties. Het bedrijfscomplex in Arnhem telt 10.000 vierkante meter kantoorruimte en testlaboratoria. In 2014 werd naast het bestaande gebouw een ultramoderne testhal geopend.

DEKRA Claims & Expertise houdt zich bezig met fleetmanagement, taxatie, schade-expertise en schade-afhandeling voor voertuigen. Ook houdt de business unit zich bezig met het keuren van voertuigen, schadebehandeling en diensten op het gebied van aansprakelijkheid en technische verzekeringen. Daarnaast opereren de business units DEKRA RAIL en DEKRA Material Testing & Inspection vanuit Nederland.