Essilor

Essilor International is een van de grootste producenten van brillenglazen ter wereld. Het bedrijf heeft vestigingen in ruim 100 landen en telt wereldwijd meer dan 50.000 medewerkers. In Zevenaar staat een fabriek waar in een bijna volledig geautomatiseerd productieproces jaarlijks zo’n twintig miljoen brillenglazen van het Varilux-merk geproduceerd worden.

Essilor was in 1959 de uitvinder van het varifocale brillenglas, waarin een leesgedeelte en een gedeelte voor veraf zien geslepen zijn. Vanaf die tijd heeft Essilor de techniek van het brillenglas steeds verder verbeterd. Essilor investeert jaarlijks 5% van de omzet in R&D en is houder van meer dan 5.600 patenten. De R&D-activiteiten zijn gericht op het in kaart brengen van het kijkgedrag van mensen, de fysiologie van het oog, het perfectioneren van het zicht, het kijkcomfort door nieuwe ontwerpen van glazen en de toepassing van nieuwe materialen en coatings.

Essilor verkoopt zijn Varilux-glazen in de Benelux via een netwerk van zelfstandige opticiens die actief ondersteund worden met training en opleiding, promotie- en marketingmateriaal en winkelinrichting. Daarnaast levert Essilor professionele apparatuur voor oogmetingen en voor de werkplaats van de opticien of optometrist. De optiekzaak van de toekomst heeft steeds meer moderne apparatuur en high-tech snufjes in huis om de individuele eigenschappen van ogen te onderzoeken en gepersonaliseerde brillenglazen te leveren die helemaal op maat van de drager ontwikkeld zijn.