Topa Verpakking

Topa Verpakking is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in transportverpakkingen. Topa levert niet alleen een standaard assortiment van zo’n 2.000 transportverpakkingen en verpakkingsmaterialen vanuit de productielocatie en het warehouse in Lelystad, maar ontwikkelt voor haar klanten ook verpakkingen op maat. Een specialisme van Topa zijn verpakkingssystemen voor temperatuurgevoelige producten, zoals medicijnen.

Topa heeft zelf verpakkingsdeskundigen in huis die de klant kunnen adviseren over de optimale verpakking voor zijn specifieke producten. ‘Optimaal’ betekent voor Topa dat een verpakking bescherming biedt tegen de meest ruwe omstandigheden tijdens het transport en dat die tevens het logistieke proces vergemakkelijkt. Om tot een dergelijke verpakking te komen, analyseren de engineers van Topa volgens een eigen methodiek het totale logistieke proces en de eigenschappen van het product die voor de verpakking van belang zijn.

Topa heeft een eigen testafdeling, het Topa Instituut, waar verpakkingen met behulp van geavanceerde apparatuur getest worden. Daar test Topa de verpakkingen niet alleen op vallen, druk, schokken en trillingen, maar stellen de engineers de verpakte producten ook bloot aan klimatologische omstandigheden zoals die tijdens het transport kunnen voorkomen. Het Topa Instituut is zo goed geëquipeerd dat ook derden van het lab gebruikmaken om nieuwe verpakkingen te testen.