Zembro

Zembro is een jonge Vlaamse start-up die de gelijknamige bracelet op de markt heeft gebracht. De Zembro bracelet is een intelligente armband voor senioren. De wearable is in de eerste plaats een discrete alarmknop, maar de armband is ook voorzien van een telefoon- en tijdfunctie en verstuurt indien nodig gps-coördinaten van de gebruiker naar diens contactpersonen. Zo kan de gebruiker laten weten dat hij bijvoorbeeld gevallen of verdwaald is.

Zembro wil generaties met elkaar verbinden en gebruikt digitale technologie om dat te verwezenlijken. De Zembro bracelet onderscheidt zich van andere oplossingen door het benutten van de meest geavanceerde technologie. Hierdoor heeft de armband een batterijduur van zo’n tien dagen en maakt hij gebruik van zelflerende algoritmes, waardoor Zembro bijvoorbeeld onregelmatigheden in het dagelijkse bewegingspatroon van de gebruiker kan signaleren.

Sinds een aantal maanden is de Zembro bracelet ook in Nederland verkrijgbaar. Wisse Kommunikatie verzorgt de communicatie en PR voor Zembro in Nederland.