• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

GO-NET gaat next-generation snelheid en schaalbaarheid bieden

Akamai Technologies, Inc. (NASDAQ: AKAM), het intelligente edge platform voor het beveiligen en leveren van digitale content, en Mitsubishi UFJ Financial Group (NYSE: MUFG), een van ’s werelds grootste financiële instellingen, hebben aangekondigd hun samenwerking uit te breiden met de oprichting van een joint venture, de Global Open Network, Inc. (GO-NET) en hun plannen voor het bieden van een nieuw, op blockchain gebaseerd, online betaalnetwerk dat next-generation schaalbaarheid, security en snelheid biedt.

GO-NET is het resultaat van een ruim drie jaar nauwe samenwerking tussen Akamai en MUFG. Zowel Akamai als MUFG investeren in GO-NET, dat naar verwachting in de eerste helft van 2020 het nieuwe betaalnetwerk zal lanceren in Japan. GO-NET heeft zich tot doel gesteld een uitgebreid scala aan diensten te leveren, waaronder ondersteuning voor bestaande functionaliteiten voor betalingsverwerking, pay-per-use, microbetalingen en andere op IoT gebaseerde betaaltransacties die momenteel in ontwikkeling zijn.

Cruciaal voor de joint venture is de innovatieve Blockchain as a Service-oplossing van Akamai, die gebruik zal maken van haar wereldwijd gedistribueerde Intelligent Edge Platform om het online betaalnetwerk te ondersteunen. Akamai’s Blockchain-oplossing heeft bewezen meer dan één miljoen transacties per seconde te kunnen verwerken met een latency van minder dan twee seconden per transactie, wat sneller is dan de reeds bestaande oplossingen. Bovendien zullen transacties die op het platform worden uitgevoerd, worden beveiligd en versneld door Akamai’s toonaangevende cloudbeveiliging- en performance-aanbod, wat het platform zeer geschikt maakt als robuust enterpriseplatform voor realtime transacties op schaal. MUFG, een van ’s werelds meest toonaangevende financiële instellingen met een lange historie en een uitstekende reputatie als het gaat om vertrouwen, levert uitgebreide knowhow op het gebied van financiële dienstverlening en expertise voor business development om duurzame groei en succes te bieden aan de joint venture.

“Deze joint venture maakt een nieuw, op blockchain gebaseerd online betaalsysteem mogelijk, dat beter voldoet aan de betalingsverwerkingsbehoeften van klanten en partners,” zegt Dr. Tom Leighton, CEO en medeoprichter van Akamai. “Onze samenwerking heeft in de afgelopen drie jaar laten zien wat mogelijk is wanneer marktleiders binnen een bedrijfstak hun krachten bundelen om een uitdagend probleem op te lossen. Akamai en MUFG zetten zich in om innovatieve oplossingen te leveren op het gebied van security, schaalgrootte en snelheid, op een niveau dat niet eerder is bereikt.”

“Financiële dienstverleners moeten digitale innovatie omarmen om aan hogere eisen te kunnen voldoen als het gaat om security, capaciteit en efficiëntie en om in te kunnen spelen op veranderende markt- en consumentenbehoeften,” zegt Hironori Kamezawa, Group CDTO van MUFG en CEO van GO-NET. “MUFG heeft hoge verwachtingen van de joint venture met Akamai. Ons doel is om snelle innovatie in digitale betaaldiensten mogelijk te maken door gebruik te maken van een transformatief platform, met ingebouwde security, hyperschaalbaarheid en efficiëntieverbeteringen. GO-NET heeft zichzelf als doel gesteld om de wereldwijde activiteiten op het gebied van betaalnetwerken uit te breiden en de diensten te verbeteren om nieuwe betaalmogelijkheden in het aanstaande IoT-tijdperk te ondersteunen.”

Tijdens de samenwerking hebben Akamai en MUFG gebruikgemaakt van hun ervaring als marktleiders in hun respectievelijke sectoren. Akamai heeft zijn jarenlange ervaring met het ontwikkelen en inzetten van gedistribueerde systemen op wereldschaal – naast zijn toonaangevende performance- en securitydiensten – gebruikt bij het bouwen van de Blockchain as a Service-technologie. MUFG heeft zijn enorme aanwezigheid en expertise gebruikt voor het leveren van financiële diensten op wereldwijde schaal. Het nieuwe betaalnetwerk zal naar verwachting onderscheidende diensten bieden met verbeterde schaalbaarheid, betrouwbaarheid, prestaties en security.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

19 februari 2019