• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

ANSYS Cloud biedt directe toegang tot HPC in de cloud vanuit ANSYS-producten

Met ANSYS Cloud kunnen bedrijven sneller innoveren en de time-to-market verkorten dankzij on-demand simulatie en high performance computing (HPC). ANSYS Cloud stelt engineers in staat om zeer betrouwbare simulatieresultaten te boeken en ontwerpvarianten snel te evalueren met minder IT-middelen. Hoogwaardig productontwerp en verbeterde flexibiliteit van de organisatie zorgen zo voor meer omzetgroei.

Door Pervasive Engineering Simulation™ biedt ANSYS (NASDAQ: ANSS) organisaties de mogelijkheid om producten in minder tijd efficiënter, sneller en slimmer op de markt te brengen. Engineers beschikken met ANSYS Cloud over ongelimiteerde cloud resources waarmee ze de doorlooptijd van simulaties kunnen verbeteren en zo grotere, complexere modellen direct en zonder moeite op te lossen. Ook zijn met ANSYS Cloud extra randapplicaties niet meer nodig en behoort het onderhoud van HPC-resources tot het verleden. Ook relaties met andere cloud-leveranciers zijn overbodig.

ANSYS Cloud biedt directe en eenvoudige toegang tot on-demand HPC in de cloud, direct vanuit ANSYS® Mechanical™ en ANSYS® Fluent®. Engineers kunnen eenvoudi via hun desktop meteen gebruikmaken van ANSYS Cloud.

“Voor een snelle doorlooptijd van tientallen ontwerpvarianten is Altaeros afhankelijk van betrouwbare ANSYS Fluent-modellen voor de ondersteuning van vluchtdynamica en behoeften ro  ndom mechanisch ontwerp”, zegt Jon Everitt, principal aerodynamicist, Altaeros. “Cloud computing versnelt de tijd die nodig is om resultaten te behalen en de ingebouwde interface voor Microsoft Azure binnen de ANSYS-tools zijn een belangrijk argument om hiervoor te kiezen.”

ANSYS Cloud is een robuuste en veilige omgeving voor het draaien van simulaties in de cloud, en combineert de cloud computingdiensten van Azure met additionele encryptie-methodes voor hoogwaardige security.

Midden- en kleinbedrijven hebben nu toegang tot de simulatiemogelijkheden die eerst alleen voorbehouden waren aan internationale organisaties. Grotere organisaties, met on-premise HPC, kunnen ook gebruikmaken van ANSYS Cloud voor extra capaciteit tijdens piekmomenten.

“Efficiënte apparatuur is belangrijk voor het verbeteren van prestaties in de olie- en gasindustrie”, zegt Luis Baikauskas, process engineer, Hytech Ingeniería. “ANSYS Cloud maakt het voor Hytech Ingeniería mogelijk om binnen een paar uur grote en complexe geometrieën te berekenen, in plaats van in dagen of weken. Hierdoor besparen we significant veel tijd.”

Met toegang tot vrijwel ongelimiteerde rekenkracht levert ANSYS Cloud elasticiteit, snelheid en flexibiliteit op het moment dat gebruikers dat nodig hebben. De oplossing biedt eveneens de flexibiliteit om te kiezen uit wereldwijde Azure datacenters die tegemoetkomen aan verschillende dataprivacy-eisen. Van startups tot internationale organisaties, bedrijven kunnen hun budgetten toewijzen aan andere zaken dan inkoop of voortdurend beheer van HPC-resources.

“ANSYS Cloud legt de kracht van on-demand hardware en software vanuit de cloud in handen van ANSYS-klanten die op deze manier hun grootste simulatiemodellen kunnen realiseren en ongekende inzichten in productontwerp krijgen”, aldus Navin Budhiraja, vice president en general manager, cloud en platform business unit bij ANSYS. “ANSYS Cloud combineert op unieke wijze ANSYS-software met diensten van Microsoft Azure en HPC-infrastructuur om naadloze toegang tot de cloud te bieden, waarbij nog steeds de robuuste, veilige en hoogwaardige simulatietechnologie wordt geboden die klanten gewend zijn.”

Navneet Joneja, Azure Compute, Partner Program Manager, Microsoft Corp.:“Microsoft Azure is wereldwijd een betrouwbare partner voor schaalbare cloud-infrastructuur en -diensten. Het is goed om te zien dat ANSYS onze gezamenlijke klanten de mogelijkheid biedt om snellere resultaten te boeken door eenvoudigere toegang tot on-demand HPC op het Azure-platform, direct vanuit ANSYS-applicaties.”

ANSYS Cloud is beschikbaar voor commercieel gebruik. Bezoek de website voor meer informatie.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5 februari 2019