• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

Nieuwste release biedt belangrijke functionaliteiten voor voorspellend onderhoud

Productontwikkelaars kunnen met ANSYS Twin Builder (NASDAQ: ANSS) mogelijk miljoenen dollars aan garantie- en operationele kosten besparen. De uitgebreide oplossing biedt gebruikers consistent preventief onderhoud voor actieve veldapparatuur, maakt het mogelijk om nieuwe business modellen te creëren en stimuleert een nieuwe generatie van productontwikkeling.

ANSYS Twin Builder biedt machineoperators de mogelijkheid om een virtuele representatie – een digital twin – van machines te maken, die helpt bij het monitoren van prestaties en onderhoud. Hierdoor wordt de duurzaamheid en efficiëntie van de machine verbeterd. Binnen ANSYS 2019 R1 ondersteunt ANSYS Twin Builder runtime generation-mogelijkheden voor digital twins en het exporteren van modellen voor platforms voor het industriële Internet of Things. Met de update kunnen gebruikers bruikbare inzichten verkrijgen uit data van veldapparatuur door het gebruik van fysica en op simulatie gebaseerde analyses.

De nieuwe versie van Twin Builder maakt het voor gebruikers ook makkelijker om bestaande 3D simulatiemodellen te hergebruiken door middel van reduced order modeling. Hiermee wordt de nauwkeurigheid van simulaties behouden terwijl er minder opslag nodig is en de simulatiesnelheid wordt verhonderdvoudigd. Gebruikers kunnen snel digital twin-modellen van apparatuur wijzigen en aangepaste of geüpgraded veldapparatuur mirroren, zoals pompen, motoren en turbines, om zo beter voorspellend onderhoud uit te voeren.

“ANSYS Twin Builder en andere ANSYS-producten voeren een preverificatie van de kwaliteit van circuits en elektromagnetische storing-simulaties uit voor onze elektronische huishoudelijke apparaten, elektrische motoren en controllers”, zegt Gwigeun Park, research fellow, LG Home Appliance en Air Solution Company. “Met behulp van Twin Builder ontwikkelen we innovatieve producten door de implementatie van digital twins voor het creëren van virtuele prototypes op componentniveau en het delen van IoT-informatie onder producten. Hiermee wordt onderzoek ondersteund om productbetrouwbaarheid te stimuleren, de time-to-market te reduceren, de noodzaak voor fysieke tests te verminderen en productontwikkeling te verbeteren.“

“De verwachting is dat digital twins van grote waarde zullen zijn voor bedrijven, omdat het de operationele efficiëntie verbetert, meer renderende businessmodellen realiseert en het voor early adopters mogelijk maakt om de concurrentie te slim af te zijn”, aldus Sameer Kher, Director, Product Development, Systems en Digital Twins, ANSYS. “ANSYS Twin Builder helpt gebruikers bij het snel bouwen, valideren en inzetten van op simulatie gebaseerde digital twins – waardoor top en bottomline activiteiten worden verbeterd.”

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

14 februari 2019