• Nederlands
  • Engels
  • Duits
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten
Vrieskisten met loggers van met KPN gaan de hele wereld over

in Hosingen in Luxemburg is de eerste schop in de grond gezet voor de uitbreidingswerkzaamheden van B Medical Systems. Als pionier in de medical device-sector en wereldleider op het gebied van de koudeketen voor vaccins ontwikkelt, produceert en verkoopt B Medical Systems koel- en vriestechnologieën voor de opslag en het vervoer van temperatuurgevoelige medische en biologische producten. Mede dankzij de samenwerking met KPN, dat de loggers voor de vriessystemen levert, is de vraag naar de systemen van B Medical Systems over de hele wereld in een stroomversnelling geraakt.

Als gevolg van de pandemie ervaart B Medical Systems een sterk toegenomen vraag naar ultra-lage temperatuur vriezers die een flexibele maar veilige oplossing bieden voor de opslag van COVID-19 vaccins. Om aan alle nieuwe behoeften te voldoen, heeft het bedrijf haar strategie herzien en een uitbreiding van zijn productiecapaciteit in Luxemburg mogelijk gemaakt. In 2020 opende B Medical Systems al een dochteronderneming in de Verenigde Staten en startte het een samenwerking met India, waar het ook van plan is een fabriek te bouwen.

Grote rol KPN

Een belangrijke factor in het succes van B Medical Systems is de samenwerking met KPN. Het Nederlandse telecombedrijf  levert de loggers in de vriessystemen van B Medical Systems en het wereldwijde netwerk dat nodig is om de temperatuur en de locatie van de vaccins 24/7 te kunnen monitoren.

De uitbreiding van de productiefaciliteiten van B Medical Systems in Hosingen zal gespreid plaatsvinden, voor een geraamde investering van 12 miljoen euro. Het uitbreidingsproject wordt mede gefinancierd door het Luxemburgse Ministerie van Economische Zaken in het kader van de steun voor producten om de gezondheidscrisis te helpen bestrijden.

“De toepassing van onze technologieën in samenwerking met een grootmacht als KPN is een goed voorbeeld van de dynamiek in de Luxemburgse gezondheidssector. Door de toepassing van deze nieuwe technologieën draagt B Medical Systems bij aan de mondiale technologische vooruitgang, en daar zijn we heel trots op”, zegt Luc Provost, CEO van B Medical Systems.