• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

B&K 2245 geschikt voor milieu- en arbometingen en geluidsmetingen op producten

Brüel & Kjær, specialist in geluids- en vibratiemetingen, heeft onder de naam B&K 2245 een nieuwe geluidsniveaumeter op de markt gebracht, die een complete oplossing biedt voor alle standaard geluidsmetingen. De nieuwe meetopnemers zijn functioneel, betrouwbaar en zeer gebruiksvriendelijk. De geluidsniveaumeter heeft een robuuste rubberen body voor een veilige grip en is dankzij de intuïtieve user interface eenvoudig in gebruik. De B&K 2245 is IP55-gecertificeerd voor stof- en waterbestendigheid en dus geschikt voor gebruik buiten en binnenshuis.

“Voor veel gebruikers zijn geluidsmetingen noodzakelijk, maar het is geen activiteit die ze elke dag moeten uitvoeren”, licht product manager Michael Whiteman toe. “Ons doel was een nieuwe intuïtieve oplossing te ontwikkelen, die het gebruikers mogelijk maakt om geluidsmetingen snel en probleemloos uit te voeren. Het resultaat is een product, waarmee geluidsmetingen en -analyses zeer efficiёnt uitgevoerd kunnen worden.”

De B&K 2245 is een complete, gebruiksvriendelijke oplossing, die stand-alone gebruikt kan worden voor geluidsmetingen, maar ook in combinatie met een reeks gebruiksvriendelijke, mobiele apps. De apps zijn allemaal op maat gemaakt om specifieke taken te ondersteunen zoals geluidsmetingen in het kader van de hinderwet, geluidsmetingen van uitlaatsystemen of meting van het geluidsniveau in de kantooromgeving. De apps bieden alle benodigde parameters en functionaliteit, waardoor ze een efficient beheer van geluidsmetingen mogelijk maken. Voor elk apparaat kunnen meerdere licenties voor de apps aangeschaft worden, zodat het wisselen van taken net zo gemakkelijk is als het wisselen van apps.

Om de geluidsmeter gebruiksklaar te houden en de meetdata te beschermen, is er een optioneel docking station leverbaar. Het docking station dient niet alleen als high-speed oplader, maar kan tevens de data die in de meter zijn opgeslagen voor storage en analyse naar het netwerk sturen.

Michael Whiteman is van mening dat de B&K 2245 een handige tool is .“We hebben met een aantal niet-gespecialiseerde gebruikers gesproken en volgens hen is het apparaat heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Bij minder frequent gebruik van de traditionele apparatuur voor geluidsmetingen halen ze alle beschikbare opties door elkaar, vergeten ze compliceerde settings en soms zelfs de procedures voor bepaalde geluidsmetingen. Zij willen een geluidsniveaumeter, die is afgestemd op hun behoefte en die hen helpt hun werk snel, gemakkelijk en toch professioneel uit te voeren. Ik ben ervan overtuigd, dat nauwkeurige geluidsmetingen, analyses en documentatie nog nooit zo gemakkelijk zijn geweest.”

Meer informatie over B&K 2245 geluidsniveaumeting en de bijbehorende apps zijn te vinden op www.bksv.com/2245.