• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

“Geef kinderen in ziekenhuizen een muzikale oppepper”

De Liedjesfabriek, een stichting die zieke kinderen door muziek een flinke steun in de rug wil geven, is op zoek naar sponsorlopers voor de 103e editie van de Vierdaagse. Sponsorlopers kunnen met hun sportieve prestatie geld inzamelen voor de Liedjesfabriek. Hiermee helpen zij het bereik van de stichting verder te vergroten, waardoor nog meer kinderen opgevrolijkt kunnen worden.

De Liedjesfabriek laat al tien jaar zieke kinderen even hun zorgen vergeten. De muzikanten brengen een bezoek aan de kinderen in kinderziekenhuizen of thuis met de Liedjesmobiel, een camper met studiofaciliteiten en muziekinstrumenten. Samen met een professionele muzikant schrijft het patiëntje een liedje over een zelf gekozen onderwerp, en wordt er, indien gewenst, een bijpassende videoclip opgenomen. Patrick Spierts, een van de initiatiefnemers van de Liedjesfabriek, licht toe: “Muziek beïnvloedt emoties. Door bij kinderen ruimte te geven aan deze emoties in het schrijven en maken van de liedjes, kan het patiëntje de zorgen vergeten en zich even beter voelen.”

Muzikale motivatie

Tijdens de Vierdaagse ervaren wandelaars dat muziek hen vooruithelpt en motiveert. “Langs de route word je gedragen door de muziek, waardoor je de pijn even vergeet en gemakkelijker een afstand overbrugt”, legt Spierts uit. “Dit verlichtende en tegelijk motiverende effect van muziek is de inzet van de Liedjesfabriek bij zieke kinderen. Door het schrijven en opnemen van een eigen liedje vergeten de kinderen even in welke situatie ze zitten en leven ze helemaal op. Dat doen we op steeds meer plekken in Nederland. We zijn de afgelopen tien jaar uitgebreid naar tien locaties: negen kinderziekenhuizen en Villa Pardoes. Én we rijden rond met onze Liedjesmobiel.”

Jeroen en Angela Spanbroek zijn voor het tweede jaar sponsorlopers voor de Liedjesfabriek: “De Liedjesfabriek zet zich in voor zieke kinderen en hun families. Kinderen zijn voor ons zowel in onze baan als in ons privéleven heel belangrijk. We vinden het erg leuk om onze vijfde Vierdaagse te lopen voor een goed doel dat verbonden is aan de stad waar we te gast zijn. Zo zorgen we ervoor dat nog meer zieke kinderen een mooie dag hebben, met een mooi aandenken.” Jeroen: “De Liedjesfabriek sleept mij door de zware momenten heen. Want ik weet dat de kinderen in het ziekenhuis het veel zwaarder hebben, en daar doe ik het voor!”

Aanmelden

Lopers kunnen zich als sponsorloper aanmelden door een e-mail te sturen naar: adrienne@liedjesfabriek.nl. De Liedjesfabriek zorgt voor T-shirts voor haar lopers en voor support langs de kant. Meer informatie over de Liedjesfabriek is te vinden op www.liedjesfabriek.nl

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

25 februari 2019