• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

HBM, producent van sensortechnologie en meetapparatuur, heeft haar assortiment rekstroken uitgebreid met de KFU-serie, die gebruikt kan worden bij extreem hoge temperaturen tot +350 °C. De rekstroken zijn bijzonder geschikt voor het meten van rek in autoclaven of in omgevingen met stoom.

De rekstroken in de KFU-serie zijn beschikbaar in gridlengtes van 2 mm. en 5 mm. en – afhankelijk van de eisen van de toepassing – in verschillende versies zoals lineaire rekstroken, T-uitvoeringen met twee meetgrids, R-uitvoeringen met drie meetgrids en rosetten. De KFU-rekstroken hebben een verschillende temperatuurrespons aangepast aan de uitzettingscoёfficiёnt van verschillende materialen zoals ferritisch staal, austenitisch staal of aluminium.

De maximale testduur van de rekstroken is afhankelijk van de temperatuur. Bij een temperatuur van + 350°C kunnen ze voor een duur van 72 uur gebruikt worden; bij een temperatuur van 300 °C 360 uur. De rekstroken zijn uitgerust met 1 meter lange kabels en leverbaar in verschillende uitvoeringen.

De KFU-serie rekstroken zijn het eerste product dat HBM in samenwerking met de Japanse fabrikant  Kyowa Electronic Instruments geproduceerd heeft. HBM heeft de serie aan zijn standaard productassortiment toegevoegd. Dankzij de samenwerking tussen de twee technologiebedrijven heeft HBM haar assortiment al met diverse opvallende sensoren kunnen uitbreiden; onder meer met sensoren die geschikt zijn voor gebruik bij zeer hoge temperaturen.

Meer informatie over de KFU-rekstroken is te vinden op: https://www.hbm.com/de/7481/kfu-hochtemperatur-dehnungsmessstreifen-bis-zu-350c/ 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

1 februari 2019