• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

Het schroefanker MULTI-MONTI-plus (MMS-plus) van HECO heeft een algemene typegoedkeuring (aBG) gekregen van het Duitse instituut voor bouwtechniek voor bevestiging in metselwerk. De Duitse schroevenfabrikant is de eerste leverancier die een dergelijke goedkeuring voor schroefankers in Europa heeft.

De voordelen van schroefankers zijn nu dus ook van toepassing op bevestigingen in metselwerk. De schroefankers kunnen worden gebruikt in verschillende soorten kalksteen, licht beton en baksteen. De goedkeuring is van toepassing op de MMS-plus schroefankers met een diameter van 6, 7,5, 10 en 12 mm en voor alle beschikbare kopvormen.

De toelating is belangrijk omdat daarin ook individuele bevestiging geregeld wordt. Bovendien hoeft het boorgat volgens de goedkeuring niet uitgeblazen te worden. Het schroefanker kan direct na het boren in het boorgat geplaatst worden. Er kan met minder materieel volstaan worden en dat bespaart tijd. In vergelijking met chemische ankers is er ook het voordeel van een snellere en temperatuuronafhankelijke bevestiging en een direct betrouwbare verbinding.

De goedkeuring bevat ook een brandtest die in overeenstemming is met de technische voorschriften TR 020. Zo worden de toepassingsmogelijkheden van de schroefankers aanzienlijk uitgebreid. De MMS-plus ankers kunnen ook worden verwerkt op plaatsen waar bevestigingen in geval van brand hun functionaliteit moeten behouden. Praktische toepassingen van de HECO-schroefankers MMS-plus zijn draagsystemen voor gebouwtechnologie, diverse montage op gevels of glazen constructies. Ook in raamconstructies kunnen de ankers worden gebruikt omdat ze voldoen aan de standaard specificaties van de vereiste valbeveiliging.

Het gebruik van schroefankers is niet alleen een technisch elegante en economische oplossing, maar het is ook comfortabel voor de verwerker, omdat zowel het boorwerk als de bevestiging van het anker mechanisch kunnen worden uitgevoerd met een draadloze accuboor- of schroefmachine.

Links: De MULTI-MONTI-plus F met verzonken kop is geschikt voor directe montage van kabelklemmen op metselwerk. (Afbeelding: OBO Bettermann)
Rechts: Het schroefanker MULTI-MONTI-plus kan eenvoudig en economisch worden gebruikt, bijvoorbeeld voor het bevestigen van buisklemmen in kalkzandsteen. (Foto: HECO-Schrauben)

Links: De montage van consoles is een van de praktische toepassingen die de nieuwe goedkeuring die het nieuwe MMS-plus schroefanker mogelijk maakt. (Foto: HECO-Schrauben)
Rechts: Het MULTI-MONTI-plus MS anker is voor directe bevestiging van montagerails op metselwerk. (Afbeelding: OBO Bettermann)

 

Links: De schroefankervariant MULTI-MONTI-plus RVS met zeskantkop en onderlegring voor directe montage van stalen onderdelen op metselwerk (Afbeelding: OBO Bettermann)
Rechts: Het HECO schroefanker MULTI-MONTI-plus ST (poolanker) voor directe montage van buisklemmen op metselwerk. (Afbeelding: OBO Bettermann)