• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

MULTI-MONTI-plus van HECO heeft nieuwe ETA-goedkeuring gekregen voor de bevestiging van niet-dragende systemen in voorgespannen kanaalplaten.

Het MULTI-MONTI-plus (MMS-plus) schroefanker van HECO heeft een nieuwe Europese Technische Goedkeuring (ETA) ontvangen van het Duitse Instituut voor Bouwtechnologie. Hierdoor kunnen de schroefankers nu ook gebruikt worden voor de bevestiging van niet-dragende, redundante systemen in voorgespannen kanaalplaten. Dankzij de beoordeling van de MMS-plus met klasse A1 in de categorie veiligheid in geval van brand, zijn vele toepassingen mogelijk.

Dankzij de nieuwe ETA-goedkeuring kan de MMS-plus als bevestigingsmiddel in kanaalplaten in de industriële hoogbouw toegepast worden. Ze maken onder meer ook economische doorsteekmontages mogelijk. De ETA-goedkeuring houdt rekening met het gebruik van betonnen holle secties van druksterktes in de klassen van C30/37 tot C50/60. Daardoor kan het MMS-plus schroefanker gebruikt worden in bijna alle gangbare kanaalplaten die in de bouwpraktijk voorkomen. De nieuwe ETA-15/0785 geldt voor alle MMS-plus schroefankers met een diameter van 6, 7.5 en 10mm. Ook alle beschikbare kopvormen vallen onder de nieuwe ETA.

Toepassingen en insteldiepten

Voor de eerste keer wordt in de ETA een minimale schroefdiepte van 25mm met een diameter van 6 en 7,5mm goedgekeurd. Dit bespaart materiaal en tijd tijdens de montage. Er zijn drie insteldiepten beschikbaar voor beide typen schroefankers, wat de gebruiker meer flexibiliteit bij het gebruik van de bevestigingsmiddelen biedt. Er zijn nu schroefankers met een diameter van 6mm beschikbaar met insteldiepten van 25, 35 en 45 mm en schroefankers met een diameter van 7,5mm met inschroefdiepten van 25, 35 en 55mm.

De veiligheid in geval van brand in ETA-15/0785 is gespecificeerd en goedgekeurd voor het bevestigen in niet-dragende systemen in normaal beton. Het HECO-schroefanker MMS-plus biedt dus de ideale oplossing voor bijvoorbeeld het bevestigen van systemen in de bouwtechnologie met eisen aan de functionele duurzaamheid bij brand.

HECO-berekeningssoftware

De bevestigingen met MMS-plus schroefankers kunnen berekend worden met behulp van de HECO Calculatie Software (HCS). De nieuwe toepassingsmogelijkheden van de ETA worden hierin meegenomen. De ontwerp- en calculatiesoftware is gratis te downloaden op de HECO-website via de volgende link: https://www.heco-schrauben.de/service/bemessung/bemessungssoftware/?L=3%27A.