• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

Met ingang van februari 2019 is het Nederlandse management team van Lightsource BP versterkt met Adrian Wasiak in de functie van Head of Business Development. Het Nederlandse management team bestaat nu uit vier experts op het gebied van de zonne-energie, die zich bezighouden met financiering, ontwikkeling en exploitatie van grootschalige zonne-energieprojecten in Nederland. Adrian Wasiak  (38) is verantwoordelijk voor de algemene strategie en de aansturing van het team.

Adrian studeerde Internationale Bedrijfskunde en behaalde zijn master aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast studeerde hij aan de Universiteit van Uppsala in Zweden voor de master Economie. Na zijn studie startte Adrian zijn loopbaan in 2007 bij de Rabobank. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met kredietanalyses en financieringsaanvragen voor verschillende infra- en duurzame energieprojecten in Europa. In 2015 maakte Adrian de overstap naar Eurus Energy waar hij tot voor kort als Business Development Manager verantwoordelijk was voor de Europese acquisitie en financiering van windenergieprojecten. Adrian is een CFA® charterholder (Chartered Financial Analyst).

Het Nederlandse management team van Lightsource BP bestaat nu uit Mark Straver (business development manager), Michel Verburg (business development manager), Freek Tongeren (planoloog) en Adrian Wasiak (Head of Business Development). Lightsource BP werd in 2010 opgericht als startup en is sindsdien uitgegroeid tot het grootste zonne-energiebedrijf in Europa. Naast het kantoor in Amsterdam, dat in 2017 werd geopend, heeft Lightsource BP inmiddels twaalf andere kantoren op vier continenten.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

25 februari 2019