• Nederlands
  • Engels
  • Duits
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

Beide organisaties integreren hun best-of-breed-technologieën om tegemoet te komen aan de huidige piek in thuiswerken en de grote vraag naar versleutelde oplossingen voor realtime samenwerken

 

MOUNTAIN VIEW, Calif. — MobileIron (NASDAQ:MOBL), het bedrijf dat als eerste een zakelijk mobile-centric, zero trustplatform ontwikkelde, kondigt een nieuwe samenwerking aan met Adeya, toonaangevend aanbieder van oplossingen om veilig samen te werken. Dankzij deze samenwerking krijgen medewerkers wereldwijd de beschikking over mogelijkheden voor end-to-end versleutelde realtime voice- en videocalls, conference calls, SMS, instant messaging, groepsgesprekken en bestandsuitwisseling op ieder device.

De twee organisaties hebben de krachten gebundeld door hun producten te combineren en bieden organisaties de mogelijkheid om veilig samenwerken tussen personen of teams mogelijk te maken, in combinatie met beveiliging van de gebruikte devices. Met de samenwerking komen MobileIron en Adeya tegemoet aan een groeiende vraag in de markt naar oplossingen die voorzien in compliance, versleutelde en veilige mobiele communicatie voor enterprises van ieder formaat.

De afgelopen maanden hebben veel thuiswerkers gebruikgemaakt van consumentenapps om samenwerking tussen verschillende personen of teams binnen een bedrijf mogelijk te maken tijdens de COVID-19-pandemie. Organisaties kwamen er echter al snel achter dat veel ‘eenvoudige en gratis’ consumentenapps geen adequate security bieden en mogelijk zelfs gebruikersdata delen met derden, waardoor er een dataprivacy-risico ontstaat. Het risico op het lekken van bedrijfsinformatie, video’s en bedrijfskritische, vertrouwelijke informatie kan leiden tot juridische-, financiële- en reputatieschade.

Dankzij de gecombineerde oplossing kunnen organisaties snel gebruik maken van Adeya’s versleutelde end-to-end oplossing voor realtime samenwerken, communicatie en bestanden delen. De oplossing is te beheren en implementeren via MobileIron’s unified endpoint management (UEM)-platform. IT-beheerders kunnen voldoen aan verregaande compliance-vereisten door de Adeya-app toe te voegen aan ieder device waarop MobileIron wordt gebruikt en kunnen extra bescherming instellen met MobileIron’s per-app VPN Tunnel-oplossing. Eindgebruikers kunnen hierdoor zeer eenvoudig en veilig de app gebruiken om samen te werken met collega’s.

“We zijn verheugd over de samenwerking met Adeya en het feit dat we zo enterprises kunnen ondersteunen bij een veilige mobiele samenwerking met een security-oplossing van militair niveau,” zegt Ahmed Shah, Vice President of Business Development bij MobileIron. “Met onze gezamenlijke oplossing kunnen medewerkers realtime samenwerken en bestanden delen via ieder device, terwijl de compliance en veiligheid van bedrijfsgegevens gegarandeerd is. En dat alles zonder extra training voor medewerkers. Dit is extra belangrijk aangezien thuiswerkers al heel veel tijd en energie kwijt zijn aan het aanpassen aan de nieuwe situatie tijdens de COVID-19-pandemie.”

“Thuiswerken is de nieuwe norm in het COVID-19-tijdperk. Onze strategische samenwerking biedt organisaties de mogelijkheid om zich snel en eenvoudig te wapenen tegen het groeiende aantal cyberdreigingen voor de digitale werkplek in deze uitzonderlijke tijd,” zegt Samir Khosla, Chairman bij Adeya. “Het unieke van Adeya is dat we geloven in datasoevereiniteit. Sommige omschrijven onze visie zelfs als ‘anti-big data’; in tegenstelling tot andere organisaties bewaren wij geen klantgegevens en verdienen we hier dus ook geen geld aan. Terwijl gebruikers een intuïtieve app ervaren in consumentenstijl, vind je onder de motorkap robuuste security- en privacy-technologie van een militaire standaard. Het beste aspect van onze samenwerking is de eenvoud van de implementatie via het UEM-platform van MobileIron.”

Een bijkomend voordeel is dat MobileIron en Adeya een gratis proefperiode aanbieden tot 15 juni 2020, zodat thuiswerkende enterprise-medewerkers snel kunnen profiteren van de samenwerking, zonder een restrictie op het aantal nieuwe gebruikers of devices. Meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven voor een aantal webinars is hier te vinden.