• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

HBM, producent van sensortechnologie en meetapparatuur, heeft de nieuwe PACEline CSW miniatuur krachtmeetring op de markt gebracht. De nieuwe piёzoelektrische sensor is ontwikkeld om afschuifkrachten in machinale processen zoals snijden, malen en draaien te monitoren. Dankzij de IP65-certificering kunnen ze ook ingezet worden in afgesloten ruimtes en zware industriёle omstandigheden. De nieuwe krachtmeetringen zijn leverbaar met een maximale capaciteit variёrend van 1 kN tot 8 kN.

De nieuwe PACEline CSW piёzoelektrische krachtmeetringen zijn met een hoogte van slechts 3 tot 5 mm. zeer compact. Als de sensor eenmaal is gemonteerd en gekalibreerd, kan hij de afschuifkracht in de richting van de kabel zeer betrouwbaar meten. De CSW krachtmeetringen nemen zeer weinig ruimte in beslag en hebben dezelfde afmetingen als de PACEline CLP krachtmeetringen van HBM, die al jaren veel gebruikt worden voor normale krachtmeting.

Door de beide typen krachtmeetringen te combineren en door minstens twee CSW krachtmeetringen in tegenovergestelde richting te monteren kunnen meetsystemen opgezet worden, waarmee krachten in verschillende richtingen simultaan gemeten kunnen worden, terwijl er maar zeer weinig ruimte nodig is. De nieuwe miniatuursensoren maken daardoor bovendien een snelle upgrade naar een sensor met meerdere assen mogelijk.

De PACEline CSW-serie krachtmeetringen zijn voorzien van een vaste kabel en ze zijn gemaakt van roestvast staal. Ze zijn IP65-gecertificeerd en dus beschermd tegen vocht en vuil. De installatie neemt weinig tijd in beslag dankzij de bijbehorende accessoires die ook door HBM geleverd worden. Dankzij de galvanische isolatie zijn er geen extra isolatieringen noodzakelijk.

HBM brengt de productlijnen voor piёzoelektrische krachtmeting op de markt onder de naam ‘PACEline’. De PACEline-sensoren en ladingversterkers vormen een aanvulling op de uitgebreide range krachtsensoren die gebaseerd zijn op rekstrooktechnologie. Bedrijven kunnen afhankelijk van de applicatie dus voor de meest geschikte sensortechnologie kiezen.

Meer informatie is te vinden op: https://www.hbm.com/en/7363/paceline-csw-piezo-miniature-load-washers-for-shear-forces/