• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

Panasonic kondigde vandaag een geïntegreerde oplossing voor mobiele identificatie en toegangscontrole aan voor zijn populaire 7-inch robuuste tablet. Panasonic Toughpad FZ-M1 Passport is ideaal voor grensbewaking, politie en veiligheidsdiensten, maar ook voor de reis-, entertainment- en horecasector.

De tablet beschikt over een reeks technologische oplossingen voor het controleren en identificeren van persoonlijke gegevens in een robuust maar lichtgewicht ontwerp dat gemakkelijk onderweg kan worden gebruikt.

Panasonic Toughpad FZ-M1 Passport is de perfecte oplossing voor het controleren van paspoorten en identiteitskaarten bij grenscontroles en voor politie- en veiligheidsdiensten die rijbewijzen, paspoorten of de toegang tot beveiligde zones moeten controleren. Met al zijn geïntegreerde opties is het apparaat ook uitermate geschikt voor het controleren en registreren van informatie voor de toegang tot conferenties, concerten en evenementen en voor passagiers in de toeristische sector, bijvoorbeeld bij het in- en ontschepen op cruiseschepen.

Flexibele geïntegreerde technologie

De Passport-oplossing kan worden besteld met een aantal geïntegreerde lezertechnologieën. Voorbeelden zijn een 2D-streepjescodelezer, een smartcardlezer en RFID voor contactloze kaarten, evenals een machineleesbare zone (MRZ) voor het lezen van paspoorten met 2 en in de toekomst 3 regels.

Het apparaat is uitgerust met een draaibare draagriem, waardoor het eenvoudig door rechts- en linkshandige medewerkers kan worden gebruikt. De Passport-oplossing is gebaseerd op de zeer succesvolle Panasonic Toughpad FZ-M1 mk3 standaardtablet, uitgerust met een krachtige 7e generatie Intel® Core™ i5-processor die uitzonderlijke prestaties levert bij een zeer laag stroomverbruik, waardoor de warmteontwikkeling in het ventilatorloze apparaat tot een minimum wordt beperkt.

De Toughpad FZ-M1 heeft een helderder scherm van 700cd/m² met een anti-reflecterende beschermingslaag voor een ongeëvenaard zicht op het touchscreen, dat met tien vingers kan worden bediend. Dankzij geïntegreerde accubesparende technologie, zoals de omgevingslichtsensor, kan de Toughpad FZ-M1-tablet 18 uur (MobileMark 2014) worden gebruikt. Als er langer moet worden gewerkt, kan via de configureerbare poortopties een hot-swappable accu worden geïnstalleerd.

De Toughpad FZ-M1-tablet is bij uitstek geschikt voor buiten- of testomgevingen. Het apparaat doorstaat valtests tot 150 cm* en heeft een IP65**-classificatie voor stof- en waterbestendigheid en werkt uitstekend bij temperaturen tussen -29 en +60 °C**.

Geschikte camera’s

Voor gebruikers die live videovergaderingen nodig hebben of die op locatie foto’s ter documentatie moeten kunnen maken van documenten, is de Toughpad FZ-M1-tablet uitgerust met een 2MP-webcamera aan de voorkant en een 8 MP-camera met flits aan de achterkant.

Jan Kaempfer, General Manager of Marketing bij Panasonic Computer Product Solutions: “Met deze Passport-oplossing passen we onze populairste robuuste tablet perfect aan aan de behoeften van buitendienstmedewerkers die informatie of identiteiten moeten kunnen controleren terwijl ze onderweg zijn. Het is opnieuw een voorbeeld van hoe Panasonic zich richt op het leveren van een reeks flexibele en functionele robuuste notebooks, tablets en handhelds die waar nodig kunnen worden omgezet in oplossingen voor verticale markten.”

Leverbaar

De Panasonic Toughpad FZ-M1 Passport oplossing is beschikbaar op projectbasis en heeft een adviesprijs van €2.832,- exclusief BTW. Het apparaat is leverbaar in heel Europa en wordt geleverd met een standaardgarantie van 3 jaar.

Foto’s zijn beschikbaar via de volgende link: https://bit.ly/2D08HoD.

* Getest door de Panasonic-fabriek

** Getest door een onafhankelijk extern laboratorium volgens MIL-STD-810g en IEC 60529, sectie 13.4, 13.6.2, 14.2.5 en 14.3 met een FZ-M1-hoofdeenheid zonder Passport-oplossing.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

15 januari 2019