• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

Gebruikte veldcomputers krijgen een tweede leven op een basisschool in Kenia. Tijdens de inruilactie van DataQuint, waarbij gemeenten hun Panasonic Toughbooks konden inruilen voor een nieuwere variant, is een aantal computers verzameld en gedoneerd aan Stichting Mtangani. Deze stichting geeft de computers aan de basisschool met als doel om de levensstandaard te verhogen en de zelfredzaamheid in het dorp te stimuleren.

Als premium partner van Panasonic heeft DataQuint deze inruilactie voor de veldcomputers opgezet om de goedwerkende Panasonic Toughbooks niet weg te doen, maar deze juist een waardevol tweede leven te bieden. De computers gaan naar het dorpje Mtangani in Kenia, waar Stichting Mtangani een basisschool heeft opgezet voor de kansarme kinderen uit het gebied.

De stichting richt zich voornamelijk op het faciliteren van goed basisonderwijs voor kansarme kinderen. Het doel hiervan is dat de bevolking uiteindelijk zelfredzaam is. In het dorp staat een basisschool waar de armste kinderen voor een hele lage bijdrage heen kunnen voor goed onderwijs

De Panasonic Toughbooks, die zijn verzameld tijdens de inruil-actie bij de gemeenten, gaan dan ook gebruikt worden in de bovenbouw van de basisschool. Eigenlijk verzamelt de stichting zo weinig mogelijk spullen om te verzenden naar Mtangani, omdat zij de lokale economie wil stimuleren door daar spullen te kopen. De Toughbooks waren volgens de stichting echter van zulke goede kwaliteit dat zij besloten heeft om deze toch mee te nemen naar Kenia. In februari komen de computers aan in het dorp en wordt er ook Wifi geïnstalleerd op de school. Daarnaast krijgen de docenten op de school les van Nederlandse docenten die gespecialiseerd zijn in het opleiden van leraren in Afrika. De veldcomputers helpen deze leraren om beter onderwijs te geven en trainingsvaardigheden te leren aan de Keniaanse leraren, zodat zij in een later stadium ook andere docenten kunnen trainen.

“Wij werken continu aan de verbetering van onze Toughbooks, maar ook onze oudere versies bieden nog steeds een optimale kwaliteit. Wij zijn dan ook erg verheugd over het feit dat onze Toughbooks nu kunnen bijdragen aan het onderwijs in Mtangani”, aldus Lisbeth Lashmana, Marketing manager Benelux van Panasonic Computer Product Solutions. “Het is dan ook een heel mooi initiatief van onze partner.”

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

28 februari 2019