• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

De samenwerking tussen Panasonic en Rohde & Schwarz Cybersecurity resulteert voor klanten in mobiele IT-oplossingen met het hoogste beveiligingsniveau.

Den Bosch – Panasonic en Rohde & Schwarz Cybersecurity gaan samen klanten mobiele IT-oplossingen aanbieden die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Als onderdeel van de samenwerking gaat Rohde & Schwarz Cybersecurity de nieuwste Android-apparaten van Panasonic – de FZ-T1 5-inch handheld met barcodescanner en de FZ-L1 7-inch tablet – op de markt brengen en uitrusten met R&S Trusted Mobile, een op Android gebaseerd, beveiligd (“gehard”) besturingssysteem.

De samenwerking tussen Panasonic en Rohde & Schwarz Cybersecurity richt zich op klanten die behoefte hebben aan hardwarebeveiliging in de vorm van robuuste, duurzame eindapparatuur die maximale beschikbaarheid biedt, maar die ook bijzonder hoge eisen stellen aan cyberbeveiliging. Denk hierbij aan gebruikers zoals politie en veiligheidsdiensten, de publieke sector, brandweer en defensie, civiele bescherming en rampenbestrijdingsorganisaties. Maar ook andere sectoren met verhoogde veiligheidseisen, zoals de energiesector, Industrie 4.0, reddingsdiensten en de gezondheidszorg.

“IT-beveiliging is in veel toepassingsgebieden van vitaal belang voor mobiele apparaten”, zegt Timo Unger, Country Manager D-A-CH bij Panasonic Computer Product Solutions. “Ongeacht of dat nu de politie- en veiligheidsdiensten zijn, of sectoren zoals gezondheidszorg en energie. De samenwerking met Rohde & Schwarz Cybersecurity betekent dat we nu een ideale partner hebben die ons in staat stelt om als one-stop-shop te werken. Daardoor kunnen we robuuste en faalveilige mobiele apparaten aanbieden in combinatie met een bijzonder veilig, op Android gebaseerd besturingssysteem.”

“We zijn zeer tevreden over onze samenwerking met Panasonic”, zegt Olaf Siemens, Vice President Network & Endpoint Security bij Rohde & Schwarz Cybersecurity. “De TOUGHBOOK-tablets en -handhelds van Panasonic vormen in combinatie met ons geharde en centraal beheerde besturingssysteem, R&S Trusted Mobile, het perfecte platform voor alle gebruikers die geen concessies willen doen aan de robuustheid van hun apparaten of aan de IT-beveiliging. Dankzij de samenwerking met Panasonic, in Europa de toonaangevende leverancier van robuuste notebooks en tablets en de snelst groeiende fabrikant van handhelds, kan Rohde & Schwarz Cybersecurity krachtige en veilige allround oplossingen bieden.”

R&S Trusted Mobile van Rohde & Schwarz Cybersecurity
Rohde & Schwarz Cybersecurity is een IT-beveiligingsbedrijf dat ondernemingen en openbare instellingen over de hele wereld beschermt tegen cyberaanvallen. Het ontwikkelt technologisch toonaangevende oplossingen voor informatie- en netwerkbeveiliging, waaronder zeer veilige encryptieoplossingen, next-generation firewalls en firewalls voor bedrijfskritische webtoepassingen, innovatieve benaderingen voor veilig werken in de cloud en desktop- en mobiele beveiliging. De gecertificeerde IT-beveiligingsoplossingen variëren van compacte, alles-in-één producten tot op maat gemaakte oplossingen voor kritieke infrastructuren. Om proactief cyberattacks te voorkomen in plaats van reactief, richt het bedrijf zich op het ontwikkelen van zijn vertrouwde IT-oplossingen volgens de benadering van ‘security-by-design’.

Met een speciaal beveiligd (“gehard”) en beheersbaar besturingssysteem, de R&S Trusted Mobile-software, beveiligt Rohde & Schwarz mobiele apparaten en beschermt het kritieke communicatie. Een dergelijke oplossing helpt de IT-beveiliging van organisaties en om de uitdagingen het hoofd te bieden van de hedendaagse werkomgeving, waarin werknemers meestal vanaf mobiele apparaten toegang moeten hebben tot bedrijfsgegevens. Als zij hun smartphone of tablet verliezen, moet worden voorkomen dat buitenstaanders toegang krijgen tot gevoelige bedrijfsgegevens. R&S Trusted Mobile richt zich ook op een ander risico van mobiele apparaten: het hacken van apparaten, bijvoorbeeld via gemanipuleerde apps, om de gegevens op de apparaten te verkrijgen. In extreme gevallen kunnen deze gegevens ook worden gebruikt voor onbevoegde toegang tot andere IT-systemen van een organisatie.

De manier waarop R&S Trusted Mobile werkt, is gebaseerd op de verdeling van het systeem in twee gebieden: een eigen “open gedeelte” en een sterker beheerd “afgeschermd gedeelte”. Het open gedeelte kan worden gebruikt als een normaal Android-systeem waarin elke gewenste app kan worden geïnstalleerd. Het afgeschermde gedeelte is daarentegen uitsluitend bedoeld voor veilige communicatie met het bedrijfsnetwerk. Bedrijfsmiddelen zoals e-mail, contactpersonen, een agenda en het intranet zijn toegankelijk via een automatisch geconfigureerde, beveiligde VPN-tunnel. De toegang tot externe websites in het afgeschermde gedeelte loopt ook via de bedrijfsfirewall, die gevaarlijke inhoud kan uitfilteren.

Het belangrijkste kenmerk van R&S Trusted Mobile is echter dat toepassingen en gegevens in de verschillende gedeeltes strikt gescheiden zijn. Een opzettelijke of onbedoelde stroom van gegevens en informatie tussen de gedeeltes is niet mogelijk. Dat voorkomt bijvoorbeeld dat een door de gebruiker geïnstalleerde app toegang krijgt tot gevoelige bedrijfsgegevens – ook als het open gedeelte wordt “gekaapt”. De gebruiker krijgt dus twee virtuele systemen in één apparaat.

Deze functionaliteit wordt bereikt met een speciaal aangepast, op Android gebaseerd mobiel besturingssysteem met een geharde veiligheidskernel. Dit wordt gecombineerd met geavanceerde encryptiemethoden en, indien nodig, extra hardwarebeveiligingsmodules zoals smartcards. Omdat het systeem als geheel geen achterdeur heeft, zijn gegevens en toepassingen alleen toegankelijk met een pincode en niet door een systeem op afstand uit te schakelen.

Alle R&S® Trusted Mobile-systemen (d.w.z. de eindapparaten waarop R&S Trusted Mobile is geïnstalleerd) worden beheerd met behulp van het back-endsysteem R&S Trusted Objects Manager. Het is een EMM/MDM-systeem dat reguleert hoe de R&S Trusted Mobile-systemen kunnen worden gebruikt (bijvoorbeeld om aan te geven dat bepaalde apps niet geïnstalleerd of andere apps niet verwijderd kunnen worden) of apparaten vergrendelt die zijn verloren.

Veilige hardware van marktleider Panasonic
Panasonic Business heeft meer dan 30 jaar ervaring met mobiel computergebruik. Panasonic is al 20 jaar marktleider in Europa voor robuuste notebooks en tablets. Mobiele IT-oplossingen van Panasonic zijn gebaseerd op robuuste notebooks, 2-in-1 apparaten, tablets en handhelds en zijn expliciet ontworpen voor extreme werkomgevingen en een ononderbroken 24/7 veeleisend gebruik. Afhankelijk van het model zijn ze uitgerust met Android- of Windows-besturingssystemen, gecertificeerd volgens verschillende IP-beschermingsklassen en MIL-STD-810G. Dit maakt de computers, dankzij de drie categorieën volledig robuust, semi-robuust en zakelijk robuust, geschikt voor alle toepassingsgebieden. Met hun modulaire ontwerp en veelzijdige configuratiemogelijkheden – ook met geïntegreerde barcode/RFID-scanners – verenigen ze de voordelen van meerdere apparaten in één multifunctionele tool, waardoor ze op maat aan uiteenlopende eisen voldoen. In combinatie met draagsystemen voor gebruik te voet en mogelijkheden voor montage in bedrijfswagens maken ze maximale veelzijdigheid mogelijk en ondersteunen ze optimaal de digitalisering van werkprocessen op vele gebieden. Dankzij hun ergonomische en robuuste ontwerp zorgen de oplossingen van Panasonic voor een maximale beschikbaarheid van de technologie, een hogere productiviteit van de gebruikers en, als gevolg daarvan, hardwarebeveiliging, soepele bedrijfsprocessen en lagere totale gebruikskosten.

Meer informatie over Panasonic Computer Product Solutions kunt u vinden op
https://business.panasonic.nl/computeroplossingen/

Meer informatie over mobiele beveiligingsproducten van Rohde & Schwarz Cybersecurity kunt u vinden op
https://www.rohde-schwarz.com/nl/products/cybersecurity/mobile-security/mobile-security_232368.html?change_c=true