• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

Schell laat de toekomst van veilige en efficiënte sanitaire installaties zien

Op de VSK, die van 4 tot en met 7 februari 2020 in de Jaarbeurs te Utrecht wordt gehouden, demonstreert de Duitse armaturenspecialist Schell onder andere zijn elektronisch gestuurde watermanagementsysteem SWS. Schell is op de VSK te vinden in hal 8 op stand A031.

Het SWS watermanagementsysteem is genomineerd voor de VSK Award in de categorie “Gezond en comfort”. Daarnaast toont Schell op de VSK ook andere bekroonde producten zoals de SSC Bluetooth®-module en de elektronisch bediende Xeris E-T wastafelkraan met geïntegreerde thermostaat en de nieuwe serie Montus-bedieningsplaten.

SSC Bluetooth®-module

Met de Schell Single Control Bluetooth®-module in combinatie met de door Schell ontwikkelde gratis app voor iOS en Android beschikt de installateur over modern gereedschap om de elektronische kranen van Schell te programmeren. De module kan tijdelijk op een elektronische Schell-kraan aangesloten worden om instellingen aan te passen of een diagnose van de armatuur uit te voeren. Met de module kunnen echter ook tijdsafhankelijke stagnatiespoelingen ingepland worden als zij permanent op de armatuur is aangesloten. Zo kan de kraan op elke gewenste dag en op elk gewenst tijdstip worden gespoeld, waarbij de spoelingen meteen geregistreerd worden.

De maar vier centimeter grote module met twee kabelaansluitingen wordt geïnstalleerd tussen de stroomtoevoer (voeding of batterij) en de armatuur. De module is compatibel met bijna alle elektronische Schell-armaturen en maakt de digitale uitwisseling van operationele gegevens via een radioverbinding van maximaal tien meter mogelijk. Met de gebruiksvriendelijke Schell-app kan de module individueel geprogrammeerd en flexibel aangestuurd worden. De module is beschermd door middel van een wachtwoord en maakt daarmee een gepersonaliseerde en beveiligde toegang via de app mogelijk.

SWS watermanagementsysteem

SWS is het eerste watermanagementsysteem dat elektronische kranen intelligent verbindt en bedient via een centrale server met intelligente software. Het centraal geregelde watermanagementsysteem SWS is ontwikkeld voor het behoud van de waterkwaliteit in grotere gebouwen met veel kranen. Alle elektronische kranen en sensoren kunnen via kabel en/of RLAN worden verbonden en via een of meerdere servers systematisch worden geprogrammeerd en beheerd. Met een protocol kunnen de parameters, zoals temperaturen of het begin en einde van een stagnatiespoeling, uitgelezen en geanalyseerd worden. De analyse van de gegevens maakt het mogelijk om de werking van de sanitaire installatie in het gebouw te optimaliseren. Het hele systeem werkt volgens het principe: ‘weinig onderdelen – veel mogelijkheden’ en kan snel Plug & Play geïnstalleerd worden. Alle elektronische wastafel-, douche-, wc- en urinoirarmaturen van Schell kunnen centraal via de browsergebaseerde software op PC, tablet of smartphone bediend worden. De installaties kunnen via kabel en/of RLAN met de passende BUS-extenders gekoppeld worden. Per server kunnen max. 64 deelnemers (= BUS-extenders) verbonden worden. Via SWS-gateways kan het watermanagementsysteem SWS ook zonder problemen in een bestaand gebouwmanagementsysteem geïntegreerd worden. Daarvoor moeten de SWS-protocollen in het gewenste standaard BUS-protocol vertaald worden. Het SWS netwerk wordt individueel opgebouwd, afhankelijk van de eisen in het desbetreffende object. De talrijke configuratiemogelijkheden en de uitgekiende techniek bieden een maximum aan flexibiliteit.

Xeris E-T Thermostaat

Op de VSK is ook de opvallende, elektronische wastafelkraan XERIS E-T te zien. De kraan heeft dankzij het Keulse ontwerpteam van Uwe Spannagel een aantrekkelijk ontwerp met afgeronde lijnen en fraaie geometrische vormen gekregen. Dankzij het ontwerp en de innovatieve technologie heeft de XERIS E-T enkele belangrijke Duitse designprijzen gewonnen. De XERIS E-T heeft een infraroodsensor en een geïntegreerde thermostaat. Die zorgt voor warm watercomfort vanaf de eerste seconde. De temperatuurbegrenzer voorkomt watertemperaturen boven de 38°C en beschermt zo tegen brandwonden. De automatische beveiliging sluit binnen een seconde de heet watertoevoer af als de toevoer van koud water stopt. Dankzij de geïntegreerde infraroodsensor is een contactloze bediening mogelijk en hij zorgt er eveneens voor, dat alleen de werkelijk benodigde hoeveelheid water en energie gebruikt wordt. Dankzij de elektronische module is de XERIS E-T individueel programmeerbaar, maar de kraan kan ook worden verbonden met waterbeheersystemen zoals SWS. Om maximale drinkwaterhygiëne te garanderen kunnen hygiënespoelingen en automatische thermische desinfectie in de XERIS E-T geprogrammeerd en met SWS centraal beheerd worden.

MONTUS-bedieningsplaten

Ook de vijf bedieningsplaten voor toiletten uit de MONTUS-serie zijn op de stand van Schell te zien. De vijf modellen ‘Board’, ‘Circum’, ‘Tower’, ‘Konkav’ en ‘Field’ zijn ontworpen door industrieel ontwerper Dirk Schumann uit Münster. Hij creëerde eigentijdse en duurzame panelen met opvallende kenmerken en ergonomische eigenschappen, die ook in technisch opzicht aan alle eisen van het moderne toilet voldoen.

Vier van de nieuwe bedieningsplaten zijn gemaakt van hoogwaardig ABS kunststof en verkrijgbaar in wit, chroom en mat chroom. Voor ’Field’ gebruikt Schell een robuuste volledig zinken behuizing en er is ook een elektronische versie leverbaar. ‘Field E’ met infrarood-sensor activeert de spoeling na het vertrek van de gebruiker geheel contactloos. Het paneel kan ook handmatig bediend worden; bijvoorbeeld als de automatische spoeling door een stroomstoring niet operationeel is. Omdat ‘Field E’ contactloos werkt, biedt het paneel een maximale hygiëne in drukke openbare sanitaire ruimtes.

Met deze innovatieve producten waarborgt Schell niet alleen de waterhygiëne, de veiligheid en maximaal comfort, maar realiseert het bedrijf ook een bewust, duurzaam gebruik van water en energie. Verder zijn de producten zeer geschikt voor toepassing in renovatieprojecten. Op de Schell-stand kunt u met een van de specialisten praten over de mogelijkheden van Schell-producten voor uw renovatie- of nieuwbouwproject. Schell is te vinden op stand A031 in hal 8. De Schell-producten worden uitsluitend geleverd via de vakhandel. Agent voor Nederland is de firma Hamers & Kesber in Huizen.