• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

Opbouwwastafelkraan VITUS communiceert nu via Bluetooth®

Op de ISH 2019, die van 11 t/m 15 maart in Frankfurt am Main gehouden wordt, presenteert de Duitse armaturenfabrikant Schell op stand F46 in hal 4.1 zijn Single Control SSC nu ook voor opbouwwastafelkranen. De elektronische douche- en wandarmaturen van de Vitus-serie kunnen nu ook worden uitgerust met de SSC Bluetooth®-module. Hiermee kunnen functieparameters via een radioverbinding over een korte afstand worden verzonden, gecontroleerd en geëvalueerd. Er is ook een optie voor thermische desinfectie.

De juiste definitie en instelling van parameters zijn essentieel voor een efficiënte werking van hygiënisch veilige drinkwaterinstallaties. De handmatige parameterisering van elke individuele elektronische armatuur kost echter veel tijd. Exploitanten van gebouwen moeten vooral kunnen vertrouwen op een tijdige stagnatiespoeling, omdat die voor het behoud van de kwaliteit van het drinkwater zorgen. Hoewel het beheer van een sanitaire faciliteit het beste vanaf het begin goed kan worden gepland, is het handig als alle functies ook tijdens de exploitatie kunnen worden gecontroleerd en spoelbeurten gedocumenteerd kunnen worden.

SSC-app

De Schell Single Control SSC Bluetooth®-module biedt al deze functies nu ook voor de VITUS-series. Voor de ISH 2019 heeft Schell de SSC-technologie ook in de opbouwarmaturen van de Vitus-serie toegepast: alle Vitus wanduitloop- en douchekranen met CVD-Touch-Elektronica kunnen nu communiceren via Bluetooth®. De koppeling van de SSC Bluetooth module wordt direct in de armatuurbehuizing verricht op de koud waterzijde. Daar blijft de module permanent zitten. Dankzij de gratis verkrijgbare, gebruiksvriendelijke SSC-app voor iOS of Android besturingssystemen kunnen alle parameters eenvoudig, efficiënt en nauwkeurig via smartphone of tablet worden ingesteld. Wanneer meerdere armaturen dezelfde instelling moeten hebben, kan deze worden opgeslagen in de applicatie en gemakkelijk naar de volgende armatuur worden gekopieerd. Voor een goede drinkwaterhygiëne kunnen tijdstippen voor stagnatiespoelingen geprogrammeerd worden. Een thermische desinfectie van de Vitus armaturen is dankzij de SSC Bluetooth®-module veel gemakkelijker uit te voeren dan voorheen. Het magneetventiel voor de thermische desinfectie kan via de SSC Bluetooth®-module met een smartphone of tablet geactiveerd worden.

Bescherming tegen verbranding

De SCC Bluetooth®-module biedt veel voordelen, vooral voor opbouwarmaturen: door de thermische desinfectie met de afstandsbediening te starten via de gebruiksvriendelijke SSC-app, bevindt de gebruiker zich niet meer direct binnen het bereik van het hete water van ongeveer 70 ° C.

De SSC Bluetooth®-module kan ook naderhand worden gemonteerd op alle Vitus wastafel- en douchearmaturen met CVD-Touch-Elektronica. Naast de eenvoudige programmering bieden bestaande Vitus-armaturen ook de optie voor thermische desinfectie.

Afbeeldingen: (Schell) https://we.tl/t-9KkhQU8pq7

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

7 maart 2019