• Nederlands
  • Engels
  • Duits
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

Rockwell Automation introduceert de Guardmaster® 440G-EZ elektromagnetische vergrendelingsschakelaar en de 440G-MZ veiligheidsschakelaar van Allen-Bradley

Rockwell Automation heeft de nieuwe Allen-Bradley® Guardmaster® 440G-EZ elektromagnetische vergrendelingsschakelaar op de markt gebracht, die medewerkers, productieprocessen en apparatuur beschermt. Nadat veiligheidsdeuren fysiek vergrendeld zijn geeft de veiligheidsschakelaar alleen toegang tot een potentieel gevaarlijke zone als de zone veilig is. Het systeem garandeert de veiligheid van operators en voorkomt dat productieprocessen onnodig stil komen te liggen met alle nadelige gevolgen vandien voor de productiviteit en efficiency.

De 440G-EZ elektromagnetische veiligheidsschakelaar maakt gebruikt van een power-to-lock (PTL) magnetische vergrendelfunctie, die voor meer stabiliteit van de deur zorgt. Daarnaast wordt de kans op een incorrecte positie van de deur en het triggeren van vals alarm verminderd. Dankzij de stevige sluitkracht en de tolerantie kan de 440G-EZ schakelaar gebruikt worden voor alle soorten veiligheidsdeuren.

De behuizing van 440G-EZ schakelaar heeft een eenvoudig ontwerp. Ze heeft meerdere montage- en aansluitopties, waaronder voor 5-pins of 8-pins M12 micro quick disconnect pigtails voor optimale flexibiliteit bij de installatie.

Om de installatie, het onderhoud en probleemoplossing te vergemakkelijken, beschikt de schakelaar over een LED-indicator, die aangeeft wanneer de schakelaar vergrendeld of ontgrendeld is. De 440G-EZ veiligheidsschakelaars zijn TÜV-gecertificeerd tot Cat 4, SIL 3 en PLe, het hoogste veiligheidsniveau.

Nieuwe 440G-MZ veiligheidsschakelaars

Naast de Guardmaster® 440G-EZ vergrendelingsschakelaar heeft Rockwell Automation ook de nieuwe Allen-Bradley® 440G-MZ veiligheidsschakelaars op de markt gebracht. Ze vergemakkelijken de installatie en de troubleshooting zonder dat de veiligheid van de systemen in het geding komt. De slimme veiligheidsoplossingen maken gebruik van de GuardLink® technologie, een communicatieprotocol voor veiligheidssystemen dat toegang geeft tot diagnostische informatie en dat ook gemakkelijk in de productieprocessen geïntegreerd kan worden.

De nieuwe 440G-MZ veiligheidsschakelaars beschermen operators en andere medewerkers en zijn geschikt voor het gebruik in vele typen veiligheidsdeuren, die personeel toegang geven tot beveiligde zones. Ze bieden een hoge sluitkracht en meer tolerantie met betrekking tot de positie van de actuator die de schakelaar bedient.

De 440G-MZ veiligheidsschakelaars zijn TÜV-gecertificeerd tot SIL 3, PLe en Cat 4. Hierdoor bieden ze het hoogste veiligheidsniveau voor de vergrendeling en de monitoring van de positie van de deur.

De veiligheidsschakelaars kunnen gebruikt worden voor toepassingen zoals assemblagestations met robots en verpakkingslijnen die afgeschermd worden met perimeterhekken, die voorzien zijn van veiligheidsdeuren voor personeel. Ze kunnen ook gebruikt worden voor flessenvulmachines, voor CNC-machines, en andere machines met toegangsdeuren.