• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

Panasonic, Microsoft en NetMotion organiseerden samen met het Britse Centrica een stresstest waarbij een Toughbook de stratosfeer in werd gestuurd voor een Microsoft Teams call. Zo wilden zij productduurzaamheid, netwerkconnectiviteit en applicatieprestaties boven het prachtige Engelse platteland testen.

NetMotion, een belangrijke speler op het gebied van connectiviteits- en beveiligingsoplossingen voor mobiele werknemers overal ter wereld, heeft de resultaten van een stresstest gepubliceerd, die is uitgevoerd samen met Panasonic en Microsoft in het Verenigd Koninkrijk. Bij deze test werd een Panasonic Toughbook® aan een weerballon vastgebonden en vervolgens de stratosfeer in gezonden, terwijl er een Microsoft Teams-oproep werd uitgevoerd. Na probleemloos over te schakelen van een Wi-Fi-verbinding naar een 4G LTE mobiel netwerk op 330 meter hoogte, en vervolgens het gesprek op een duizelingwekkende hoogte van bijna 3000 meter voort te zetten, kwam de Toughbook uiteindelijk terug op aarde toen de ballon ergens boven Herefordshire op ongeveer 30.000 meter hoogte ontplofte. Door deze producten ver over hun normale grenzen heen te laten gaan, wilde het team bewijzen dat veldwerkers overal ter wereld echt op deze oplossingen kunnen vertrouwen om hun werk te ondersteunen.

Een buitengewone ervaring

“Het behouden van de connectiviteit is ongelooflijk belangrijk voor de overgrote meerderheid van de mobiele werknemers, waardoor dit experiment een kans is om te laten zien wat we doen voor klanten”, zegt Daniel Creasey, UK & Ireland Marketing Manager bij Panasonic Toughbook. “De Toughbook-serie is intrinsiek robuust, en is ontworpen om trillingen, schokken en extreme temperaturen te weerstaan. Zelfs na een val van 30.000 meter bleef de tablet ongedeerd.”

“Een constante netwerkverbinding is essentieel voor het succes van onze buitendienstmedewerkers”, zegt Stuart Carver, Mobile Device Specialist bij Centrica. “De oplossingen van Panasonic, NetMotion en Microsoft sluiten perfect op elkaar aan waardoor zij een stabiele verbinding in elke situatie garanderen. Deze test was een briljante manier om dat te bewijzen.”

“Tests als deze zoeken echt de grenzen van hardware en software op”, zegt Achi Lewis, Country Manager UK bij NetMotion. “Hoewel ik niet zou verwachten dat de gemiddelde persoon zijn grenzen zo ver zal verleggen, is het goed om te weten dat onze apparaten, applicaties en kritische netwerkverbindingen alle uitdagingen aankunnen die zij tegen kunnen komen.”

Bekijk de volledige “Toughbook & Teams Take Flight” video hier.