• nl
  • en
  • de
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Wisse Kommunikatie Wisse Kommunikatie
Crisis call: +31 (0)26 372 0871
Persberichten

De 8-jarige Jimmy uit Alverna wil het liefst drummer worden en op een écht drumstel spelen! Eind september ging zijn wens in vervulling. Jimmy bespeelt vanaf de kleuterschool al graag muziekinstrumenten, want daar wordt hij heel blij van. Hij heeft ook drumles en oefent thuis percussie. Jimmy heeft SCA 19,  een progressieve aandoening in de kleine hersenen. Jimmy’s wens ging in vervulling dankzij Stichting Make-A-Wish Nederland in samenwerking met Stichting de Liedjesfabriek en Muziekwinkel Stockenhof.

Foto: Ria Blokhuis

Op zijn Wensdag werd Jimmy ’s ochtends door de vrijwilligers van Make-A-Wish opgehaald en samen met zijn zus Amy-Dean in de Liedjesmobiel naar Muziekwinkel Stockenhof gebracht. Bij het zien van de vele drumtoestellen riep hij: “Zo hé, dat is vet!” Daar kreeg hij een rondleiding en kon hij helemaal losgaan op een drumstel. Hij kreeg zelfs les van professioneel drumleraar Niek Heijsterman. Hij mocht samen met Amy-Dean een lied schrijven én opnemen met de Liedjesfabriek in de Liedjesmobiel. De Liedjesmobiel is een camper met studiofaciliteiten, die op elke gewenste locatie kan komen. Het lied ging over de Wensdag en zijn zus Amy-Dean zong prachtig.

Terwijl het gezin ’s middags in de dierentuin was, werd bij hen thuis een echt drumstel in het schuurtje opgesteld. Na samen met familieleden gegeten te hebben troffen ze bij thuiskomst een versierde schuurdeur aan. Vol verbazing opende Jimmy de schuur en zag, als afsluiting van een onvergetelijke Wensdag, een écht drumstel staan! Meteen ging hij luid aan de slag terwijl alle familieleden aandachtig luisterden en applaudisseerden. Zijn allerliefste wens is uitgekomen.

Make-A-Wish Nederland laat wensen van ernstig zieke kinderen tussen 3 en 18 jaar uitkomen.

De Liedjesfabriek laat al tien jaar zieke kinderen even hun zorgen vergeten door samen met hen een liedje te schrijven én op te nemen. De muzikanten brengen een bezoek aan de kinderen in kinderziekenhuizen of thuis met de Liedjesmobiel.