Hanneke van Heijster

Hanneke begon met een werkervaringsplek bij Wisse om na haar studie ervaring op te doen in het werkveld. Eerder liep Hanneke al stage bij Wisse en deed zij een onderzoek naar crisiscommunicatie bij chemische bedrijven. Na haar studie besloot zij in 2016 terug te komen om ervaring op te doen in de PR.

Hanneke werkt onder andere voor Sharp Benelux en thyssenkrupp. Daarnaast ondersteunt ze de andere consultants van Wisse met vertalingen, persberichten, interviews en het schrijven van nieuwsbrieven. Wisse biedt haar de mogelijkheid om de verschillende facetten van de communicatiewereld te leren kennen: “Wisse Kommunikatie is veelzijdig, internationaal georiënteerd en geeft me de ruimte om te leren en te ontdekken wat ik graag doe. Het leuke aan PR vind ik dat aandacht voor klanten niet wordt ‘gekocht’ door middel van een advertentie, maar dat we proberen aandacht te genereren met interessante inhoudelijke berichten. Hiervoor moet je steeds nagaan wie de lezer van een artikel is en hoe je die lezer kan boeien. Dat is een uitdaging die ik leuk vind om aan te gaan.”

Hanneke studeerde eerst Communicatie op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met Spaans als vreemde taal. Daarna besloot zij haar studie te vervolgen met de master Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens haar master focuste zij zich op crisiscommunicatie en leiderschapscommunicatie.