Hubert Wisse

Hubert heeft Wisse Kommunikatie in 1982 opgericht en is als een van de mede-eigenaren nog altijd actief betrokken bij het management van het bureau. Het dagelijkse account management laat hij tegenwoordig aan de andere consultants over, maar hij houdt zich nog wel intensief bezig met kwaliteitszorg, het onderhouden van het internationale netwerk, aanbestedingen en acquisitie.

“Ik houd de ontwikkelingen in de PR en bij Wisse Kommunikatie nog steeds nauwlettend in de gaten. Ik zit al meer dan 30 jaar in het vak en heb ingrijpende veranderingen meegemaakt, die allemaal hun stempel op het vakgebied en Wisse Kommunikatie hebben gedrukt: de Europese eenwording, de opkomst van internet en social media en discussies over de accountability van PR. Vanuit dat perspectief ben ik nieuwsgierig hoe de PR-sector er over vijf jaar uitziet. Moeten bureaus zelf investeren in nieuwe ontwikkelingen zoals app’s? Hoe belangrijk wordt internationale samenwerking? Hoe worden bureaus afgerekend op resultaat? Gaan we op no cure – no pay basis werken?”

Hubert Wisse heeft in de afgelopen vijftig jaar veel van de (communicatie)wereld gezien. Hij was ruim 20 jaar lid van de IPRA, loodste Wisse Kommunikatie in 1988 de Worldcom Group binnen en hij was mede-oprichter van de VPRA nieuwe stijl. In al deze organisaties bekleedde hij ook diverse bestuursfuncties. Hubert was een van de initiatiefnemers van Worldcom Europe Brussels, een PR- en lobbybureau in de Belgische hoofdstad, dat de voorloper was van het huidige InstiCOM.