Peter Drent

Peter Drent is verantwoordelijk voor alle klanten binnen het IT-, tech- en innovatieportfolio van Wisse Kommunikatie. In zijn rol als senior consultant adviseert hij onder meer Brocade, CCV, Fuze, ServiceNow en Synology op het gebied van PR en mediarelaties. Ook houdt Peter zich binnen het bureau bezig met new business-activiteiten.

“Het medialandschap verandert, de consument verandert, bedrijven veranderen, dus ook het PR-vak verandert. Maar wat niet verandert, is het belang van journalistiek verantwoorde content en goede mediarelaties. Vanuit deze gedachte ondersteunt Wisse Kommunikatie bedrijven om hun verhaal onder de aandacht van de juiste doelgroep te brengen, en dat gaat allang niet meer uitsluitend via de traditionele media en ‘free publicity’. Waar wij vier jaar geleden begonnen met de uitrol van online newsrooms, denken we nu bijvoorbeeld veel meer vanuit volledige geïntegreerde, inhoudelijke content platforms als basis voor always-on PR. Daar ligt wat mij betreft de toekomst.”

In 2005 rondde Peter zijn studie Integrated Communication Management aan de Hogeschool Utrecht af. Voordat hij begin 2009 bij Wisse Kommunikatie aan de slag ging, heeft Peter ervaring op gedaan bij het PR-bureau van Lucas Stassen. Na een uitstap van ruim een jaar als PR Director in de Amsterdamse reclamewereld keerde Peter begin 2016 terug bij Wisse Kommunikatie. Naast zijn werkzaamheden bij Wisse voert Peter als lid van de Raad van Commissarissen activiteiten uit voor adviesbureau Scompany (Hogeschool Utrecht). Ook vervult hij een bestuursfunctie bij de Communicatiekring Arnhem.